The Center of Attention - Kapitel 33

Previous: Vi skrattar och har det kul ända tills vi måste börja göra oss i ordning för kvällen. På vägen tillbaka till Harrys lägenhet tänker jag på dem alla. Det är härligt hur roligt man kan ha med sina vänner, och hur mycket bättre de kan få en att känna sig. Jag har inte känt mig sjuk alls sen jag kom hit. Harry får mig alltid att må bättre. Precis som Edward säger till Bella, att hon är hans personliga heroin eller något. Harry kanske är min personliga medicin? Mitt egna lilla lyckopiller.


”Are you sure this is the right place?” säger jag och ser skeptiskt på Niall, det ser ut som att han tvekar själv för en sekund, men blir snabbt självsäker igen och börjar gå mot den lilla, mörka dörren.
”Yeah, this is it.”
Jag ser mig om i den lilla gränden vi står i allihopa. Jag menar, vi sa avskilt… men inte såhär avskilt! Det tog ganska lång tid att komma hit, en blöt gränd mitt inne i London. De mörka tegelväggarna som står tätt emot varandra, med oss i mellan, skrämmer mig nästan. De ända själarna här förutom oss måste vara råttor. Jag ruggar snabbt av mig den kusliga känslan och börjar så som de andra, följa efter Niall mot den lilla dörren i mitten av gränden. Hur kan han vara så säker på att det är här? Det står ingenting på dörren och han fick bara en kort beskrivning av sin kusin. Tänk om vi har råkat komma till något langar-näste eller något!? När vi kommer fram till dörren vänder sig Niall om och ser på oss, lite… smått nervöst innan han vänder sig tillbaka mot dörren och knackar tre gånger långsamt. Det tar ett tag innan vi hör fotsteg vid dörren, och den öppnas. En mörkhårig blåögd... runt 22årig man står i dörren och ser på oss. Tystnad.
”Eeeey mate!” hör jag plötsligt Niall skrika ut, och de ger varandra en kram.
”Hey man how's it goin’!?” Svarar mannen med samma irländska accent som Niall.
”Great man, good to see ye!” skrattar Niall ut med ett stort leende.
När de hejat klart på varandra efter några minuter vänder sig äntligen Niall sig mot oss och pekar mot mannen.
”Guys, this is my cousin Brian”
Vi alla vinkar och säger hej till Brian, och han vinkar glatt tillbaka. Vi inser att det kanske är bäst om vi går in, så vi försvinner snabbt ner genom dörren ner till en sorts källare. Vägen ner var ganska kuslig, men så fort man kommer ner möts man av en varm, mysig hall och en dörr som förmodligen leder till stället vi ”ska hänga” på.
”Now this place is soundproof, so you can party how hard you want” skrattar Brian och öppnar dörren.
”Nice” säger Harry och spärrar löjligt upp ögonen mot mig innan han tar min hand. Jag ler mot honom och följer in de andra i rummet. Lokalen vi kommer in i är faktiskt väldigt mysig. Inget disco eller dansställe precis, mer som en omgjord pizzaresturang eller något haha! Tegelväggar, bord lite här och där, röda mattor på golvet, mysiga lampor och en TV hängandes på väggen. Sen, längst där borta, i hörnet, står en bar.
”I bought this place two years ago, celebs come here to party in peace sometimes” säger han och ställer sig mitt i rummet med händerna i fickorna och ser på oss. Vi alla ser oss runt omkring ett tag. ”Makes a great penny” säger Brian plötsligt och ser sig om precis som oss. Vi skrattar.
”And the liquor?” frågar Louis och går fram några steg.
”Uhh yea right there” säger Brian och pekar mot baren, Louis ler nöjt och går ditåt. Vi kom överens tidigare om att ingen av oss skulle skaffa drickan. Det kan uppmärksammas om en av killarna kommer ut med sjukt mycket alkohol själv. Därför bad vi Brian.
”Well, I need to get goin’” säger han och suckar med ett leende ”Somewhere I need to be rite now” Niall ler stort och går fram till honom.
”Alright, thanks a lot man” säger han och ger honom en manlig kram.
”No problem mate” säger Brian och börjar gå mot dörren när de kramats klart ”See you guys!” säger han och vinkar, vi vinkar tillbaka och han försvinner snabbt ut i hallen.
Vi står kvar en stund tysta och ser oss omkring, förutom Louis då, som står och fixar med drinkarna.
”Are you coming or what?” ropar han och ser sig om axeln. Vi ser på varandra innan allas munnar bryter ut i stora leenden.
”Alright!” ropar Niall och fistpumpar ”Let’s party!!”
Vi alla tjuter högt och springer mot baren.

Plötsligt vet jag inte vad klockan är längre, jag sitter i Harrys knä runt ett utav borden med de andra. Han stryker mitt lår upp och ner med ena handen och håller sitt glas med öl i andra. Rebecca sitter på sin egen stol, men tätt intill Niall såklart. Musiken strömmar dovt ut ur högtalarna i bakgrunden.
”No it’s true!” utbrister Louis mitt i vår diskussion ”they followed us on skateboards! I’m not even making this up”
”It’s true” säger Niall och ställer ned sitt glas efter att ha tagit en stor klunk ”there were like six or seven of them, incredible”
”That’s so weird” säger jag och skrattar ”did they look like, girly you know or?”
”Nahh, they looked like skatergirls” säger Harry och skrattar han med. Jag försöker se det framför mig, hur sex tjejer åker efter killarnas bil på skateboard vilket får mig att skratta högt. Gud så roligt.
”I want girls following my car on skateboards too!” ropar Rebecca ut, lite väl dragen om man säger så. Hon har aldrig tålt alkohol. Vi andra skrattar.
”Come with us to one of our gigs and you might get lucky” flinar Niall och kysser henne på kinden, och hon ler gulligt.
”Zayn you alright?” säger Liam plötsligt och ser mot Zayn, vi andra gör samma sak. Jag rynkar pannan när jag ser honom, huvudet är lågt, ögonen är stängda och hans läppar putar.
”Wait..?” säger Harry
”Is he sleeping?” fortsätter jag
Louis som sitter bredvid petar lite på hans kind men han reagerar knappt. Vi alla brister ut i skratt över att han typ somnat. NU liksom?! Niall flinar innan han skriker till.
”ZAYN FOR GODS SAKE!”
Vi andra skrattar ännu mer då Zayn chockerat spärrar upp ögonen och stönar till.
”What!?”
”You’re seriously gonna sleep right now?” skrattar Harry och ser komiskt på honom. Zayn blinkar några gånger och skakar lätt på huvudet för att vakna till innan han ler oskyldigt.
”I wasn't sleeping... I was just closing my eyes for a minute" säger han och ser runt på oss, och vi ger honom en blick. "Sorry I’m tired”
”and bored right?” frågar Harry
”No I mean..” säger Zayn och sträcker på sig ”just wish Josefin was here”
Vi alla aww-ar lite och ser på Zayn med sorgsna ögon. Jag förstår varför han är uttråkad, jag skulle också förmodligen vara uttråkad om inte Harry var här. Jag menar, jag har kul med de andra killarna också. Men här sitter vi, två par och gullar med varandra mitt framför ögonen på honom, när vi vet att han saknar Jossan. Zayn verkar vara ganska tuff och cool på utsidan, men jag har förstått att han på insidan är väldigt djup och känslig. När han gillar någon, gör han det till 100 procent. När jag tänker efter så har Liam varit ganska låg ikväll också. Även om han inte dricker särskilt mycket brukar han alltid vara glad och pratig av sig, precis som imorse. Men nu när Danielle är bortrest på grund av dansen, och vi som jag sa förut sitter och gullar mitt framför ögonen på dem, förstår jag varför de blir deppiga.
”Did you ask her about visiting?” frågar jag och försöker klämma ut ett leende mot Zayn. Och faktiskt, bildas ett litet leende på hans läppar med.
”Yeah, we’ll set out dates tomorrow, hopefully she’ll be able to come before school starts”
”That’s great Zayn!” säger jag entusiastiskt, de andra håller med. Toppen!
”Yes!” skriker Louis och tittar upp från mobilen med ett leende ”guess who’s coming?”
”Who?” säger Niall och tar en sipp av sin öl igen. Louis ser besviken ut.
”I said guess... Anyway, Eleanor’s coming over in a while”
”Really!?” säger jag glatt ”Finally I get to meet her”
”Yeah” säger Louis och ler stolt. Han gillar verkligen henne, vi får hoppas att allt löser sig och att hon inser vilken toppenkille han är! De måste bli tillsammans. De andra börjar prata på om Eleanor men jag sneglar på Zayn och Liam som ser lite kort på varandra. De ser asdeppiga ut. Great…
”I know what we can do” säger Niall ur intet och flinar mot oss alla. ”Wanna play a drinking game?”
”Depends” säger Harry och sippar på ölen ”which game?”
”Ohh don't worry you’re gonna love this” säger Niall och hoppar upp ur sin stol. Han springer fram till sin väska som står i hörnet av rummet och drar fram sin dator. Han kommer snabbt tillbaka och böjar skriva som en galning. En stund senare klappar han till sig vår uppmärksamhet.
”I found this the other night, I laughed my ass off” han vänder på skärmen och vi ser en helt vanlig youtube-video på skärmen, med en Harry-intervju. ”The Harry Styles drinking game!”
Alla börjar asgarva ,vad fan? Ett Harry-drinking game, vad kan det gå ut på?
”Really!? What the…” skrattar Harry ut ”how do you play?” Niall flinar ännu större när han får frågan.
”You have to take a shot everytime you say ’Uhmm’”
”WHAT? Why Uhmm?”
”Because you say it all the time mate” säger Zayn och flinar.
”I do not!” säger Harry och ser förvånad ut
”Oh really? What day is it today?” frågar jag och ser på honom med ett leende.
”Uhmmm…” börjar han och tänker. Vi börjar skratta högt igen. Idiot han är.
”See!” säger Rebecca
Harry bara himlar med ögonen och ser sur ut. Gullig han är. Vi bestämmer oss i alla fall för att köra leken, och jag kan säga att alla blir redigt fulla. Eleanor kommer också mitt i allt och hon är jättetrevlig, jag är dock orolig över att jag skämmer ut mig själv inför henne då jag druckit så mycket. Antingen så var hon bara lite blyg… eller så tycker hon verkligen att jag är dum i huvudet. Inget jag kan rå för dock! Både Zayn och Liam går hem tidigare än alla andra, och jag ler åt dem när de stånkar ut tillsammans med varandra om halsen. Vi andra stannar kvar några timmar till, lyssnar på musik, dansar, dricker och pratar för fulla muggar. När Harry plötsligt vill gå hem stretar jag inte emot och låter honom dra med mig ut ur dörren.

”Eleanor is sooo nice!” säger jag när vi stånkar in genom dörren tre kvart senare, Harry skrattar samtidigt som han försöker ta av sig skorna.
”I know right!”
”She’s so pretty” säger jag och sätter mig mitt på golvet och knäpper upp mina klackskor. Det tar lite tid dock, då min syn fortfarande är lite suddig och jag blir frustrerad på mig själv och skorna. ”Stupid shoes”
Harry skrattar igen och går ner på alla fyra och kryper fram till mig.
”Are you still drunk?” frågar han och kysser mig.
Jag skakar på huvudet mot honom, och han ser på mig med höjda ögonbryn.
”…Maybe” säger jag och ler oskyldigt ”and so are you”
Han biter sig i läppen och ser på mig med ett flin.
”Maybe”
Han hjälper mig av med skorna innan vi båda långsamt reser på oss. Hela rummet snurrar på vägen, jag försöker hålla i mig i Harry så gott som det går men han verkar ha mer problem än mig om jag ska vara ärlig. Skrattandes flyger vi in i hans sovrum och jag kastar mig ner sängen, Harry försvinner in i badrummet för att kissa istället. Jag sätter mig långsamt upp och försöker fokusera blicken. Jag vet. Jag tänker tillbaka på mitt och Rebeccas samtal tidigare idag och ler för mig själv. Nu gäller det. Jag tar snabbt av mig mina kläder och slänger dem i en liten hög på golvet. Nu sitter jag bara där i underkläder. Det är ganska kallt i rummet så jag får snabbt gåshud över hela kroppen och jag väntar otåligt på Harry, och när dörren äntligen öppnas reser jag mig snabbt upp och ler smått mot honom. Han märker mig inte först utan håller på och knäppa upp klockan han har på ena armen, något som verkar vara väldigt svårt med tanke på hans tillstånd. När han tittar upp stannar han genast till och ser på mig. Hans ögon glider upp och ner när han ser mig på, och han ler smått.
”What is this?” han tar några steg mot mig och jag möter honom. Nu står vi nära.
”Nothing…” mumlar jag och ser upp på honom. Jag börjar smeka hans arm upp och ner och jag känner hur han får gåshud han med. Han fortsätter att spana in mig och jag ser hur det blänker till i ögonen på honom. Efter några sekunder dock dör det ut, hans leende.. allting. Han suckar.
”As much as I want to…” börjar han, men jag avbryter honom.
”I want to”
Han ser på mig upp och ner igen. På mina söta rosa och gröna matchande trosor och BH med vita spetsdetaljer. Jag ser att han vill också. Jag tar ett steg närmare, men han backar. Han suckar ännu en gång och håller ut en hand för att visa att jag inte ska försöka igen.
”I can’t Tessa, not like this, I promised myself that I would take what you said seriously”
”But it’s okey?” säger jag frustrerat ”I want to” Jag gör ett försök till ändå och tar av mig BH:n mitt framför ögonen på honom. Han sväljer och backar ännu ett steg.
”Maybe you do, but you’re drunk” han ser på mig med allvarliga ögon ”I am too, I don’t want you to get upset again” Jag ser hur han kämpar med att inte se ner.
”I wont” säger jag irriterat och sätter mig på sängen. Jag vet att jag är full… men jag vill! Jag ville förut också! Varför ska han vara så jobbig och känslig nu för.
”Look” säger han mjukt och sätter sig bredvid mig ”If you still want to tomorrow we can… I just” han gnuggar sig i ögonen som att han försöker få sig själv att nyktra till lite ”not like this, okey? Not tonight”
Jag ser på honom med ledsna ögon och suckar sedan och nickar lätt.
”Whatever”
Han tar sitt pekfinger och vänder mitt huvud mot hans.
”I want things to matter with you, remember?”
Jag ser in i hans ögon. De där fina blågröna ögonen… och jag nickar igen. Jag minns. Och han har rätt. Han ler smått mot mig och vi kryper båda ner under det härliga silkes-täcket. Jag lägger mig på hans arm och håller om honom under. Han kysser mig på pannan.
”Sorry” säger jag och blundar. Han skrattar lätt till.
”Sorry? I just saw you half-naked, I have nothing to be upset about!”
Jag slår hårt till honom på magen under täcket och han skrattar högt, varför ska han alltid skämma ut mig? Jag har dock svårt för att hålla mig för skratt själv.
”What is it with you and being horny when you’re drunk anyway?” frågar han med ett flin på munnen. Jag kämpar för att inte slå honom en gång till, utan ser bara irriterat på honom innan jag blundar igen.
”Shut up, Styles”
Han skrattar en gång till och kysser mig på pannan igen innan han suckar och lägger sig till rätta på kudden.
”Sorry babe”

Är inte nöjd med det här kapitlet för fem öre, men i alla fall! Förlåt för att det tog sån tid!


RSS 2.0