The Center of Attention - Kapitel 71

Previous: ”During tour?” frågar mamma och verkar inte riktigt få ihop hur vi kan vara i usa på your och bo i hans lägenhet. ”Oh” säger han med ett skratt ”No, no. During the tour we’ll live in our bus or hotels. But when Tessa’s coming to live with me we’re gonna stay in my apartment in London.”
Jag känner hur det är som ett slag i magen. Vad säger han! Mina föräldrar ser chockat på honom. 
”Live with you…?” säger mamma långsamt och höjer på ögonbrynen. Det tar ett tag för Harry att inse, men när han väl gör det ser jag hur paniken stiger i honom. Sedan ser han på mig. 
”You didn’t tell them?”


Det är nästan som att hela rummet har stannat upp, den ända som fortfarande rör sig är Emilia som äter för fullt utan att märka den ansträngda stämningen. Men mamma, pappa och Harry ser allvarligt på mig samtidigt som jag försöker bestämma mig för vem jag ska fokusera på med min förskräckta blick.

”Tell us what?” säger mamma och jag kan ana en viss irritation i hennes röst. Min hjärna letar för fullt efter en bortförklaring som kan ge mig lite mer tid, men eftersom att Harry sitter här bredvid mig inser jag till slut att det inte är någon idé. Jag skakar lite på huvudet och ser på Harry. Han verkar inte arg, mest förvånad… och kanske lite… jag vet inte, sårad? Jag har inte hunnit berätta för honom att jag liksom inte har tagit tag i det här med att prata med mina föräldrar. Jag suckar djupt och ser på mina föräldrar som ser både arga och förvirrade ut.
”I wanna move to London when summer is over”
Det tar ett tag för dem att reagera, eller tills mamma reagerar då. Hon biter ihop och gör en min som att hon blivit örfilad innan hon lutar sig bak och undviker min blick, pappa visar inte någonting med sitt ansiktsuttryck alls…
”Skojar du?” säger mamma argt ”du kan inte mena allvar!?”
Jag ser hur Harry lutar sig bak i stolen och upprört ser ner när mamma utesluter honom ur konversationen genom att prata svenska.
”Nej” säger jag hårt och sväljer ”Jag vill flytta dit.”
Mamma skrattar irriterat.
”Du förstår väl att du inte bara kan flytta! Du har din familj och vänner här. Du går i skolan här, du kan inte få något jobb utan utbildning.”
Hon pratar verkligen med mig som om jag är dum i huvudet. Som att jag inte har tänkt på de här sakerna. Som att det bara är en dum idé.
”Jag vet” säger jag och försöker låta bli att bli arg. Om jag hanterar det här vuxet kanske de tar det bättre. ”Jag kommer bo hos Harry, och han kommer fixa så att jag kan plugga där.”
”Vadå hur ska han göra det? Och vadå ska du leva av honom eller?”
Jag sneglar mot pappa som sitter och lyssnar på oss med händerna sammanflätade och armbågarna på bordet. Varför har han aldrig något att säga till om? Håller han med eller inte?
”Han behövde lämna sin skola när han var sexton, han har kontakter eller något jag vet inte. Han sa att han skulle hjälpa mig. Och nej, när jag går ut skolan skaffar jag ett jobb. Men jag tror inte det är något problem ändå.” Säger jag frustrerat. Mamma biter ihop och skakar besviket på huvudet.
”Att du förstör för dig själv såhär…”
”På vilket sätt förstör jag för mig själv!?” säger jag argt. Nu börjar jag bli irriterad. Jag ser på pappa som fortfarande inte sagt något. ”Vad tycker du!?”
Pappa ser runt på oss alla. Mamma som ger sin hårda blick. Harry som ser både förvirrad och ledsen ut, och jag som börjar koka över.
”I think that Harry should be included in this conversation” säger han och nickar mot Harry. Som ser tillbaka på honom, han ler inte men jag vet att han uppskattar att pappa faktiskt ger honom en chans.
”Thanks” säger han och lutar sig framåt igen. Mamma ser på honom, man kan väl inte säga att hon ser på honom med avsky. Men jag kan inte heller säga att jag tror att hon gillar honom just nu.
”Was this your idea?” frågar hon.
”No!” utbrister jag irriterat. Harry lägger en hand på mitt knä under bordet för att lugna mig innan han börjar prata.
”Uhm... I think it was a mutual decision and-”
”But I was the one who came up with the idea” säger jag hastigt och sneglar på honom. Jag vet att han vill förklara situationen själv men jag står inte ut med att mamma ska tro något som inte stämmer bara för att han vill göra allt enklare för mig.
”Well, she was the one who suggested it I guess but… I very much want her to live with me. I incouraged it. ”
”Do you really think you two can handle living together?”

Hon låter fortfarande otrevlig och jag vill inget annat än att skälla ut henne. Men Harry är så otroligt lugn och mogen, det förvånar mig hur vuxen han låter.
”I don’t know to be honest” säger han och rycker på axlarna ”I’ve never lived with anyone I’ve been in a relationship with before and I don’t know if we’ll be able to handle it… but I do know that I love Tessa and that I’m willing to try.”
Det ser ut som att mamma nästan blir lite tagen av det han säger. Hon förstår att han menar allvar. Men jag vet att hon fortfarande är arg.
”You have to understand that I can’t just let her go” säger hon och korsar armarna.
”You don’t have to give me permission. I’ll be eighteen.” svarar jag åt honom.
Det är då jag ser hur paniken växer i hennes ögon. Hon kan inte göra något åt det. Precis när hon öppnar munnen stoppar pappa henne.
”Låt henne åka”
Mamma stirrar på honom.
”Va?” säger både jag och hon samtidigt. Det här är nog första gången pappa försöker få min mamma att ändra sig. Han är nästan alltid den som bara kan göra beslut om hon inte är i närheten, annars är det hon som vet bäst. Vi fortsätter stirra på honom.
”Låt henne” säger han allvarligt ”let her make her own decisions” fortsätter han sen så att Harry förstår. ”She’ll be eighteen on Saturday... I think she’s old enough to make that decision now.”
Mamma suckar och begraver ansiktet i händerna. Jag tror egentligen inte att hon är arg… bara rädd. Vi andra bara stirrar utan att riktigt veta vad vi ska säga. Pappa ser allvarlig ut så jag vet inte riktigt om jag vågar hoppa upp glatt och tacka honom. Det verkar inte som att mamma kommer säga något, så efter ett tag harklar sig pappa.
”Can I talk to you in private, Harry?”
Harry sträcker lite på sig.
”Of course”
De båda reser sig upp och lämnar köket. Jag blir lämnad själv med mamma och Emilia som inte säger ett dugg. Jag sväljer när jag ser hur upprörd mamma är.
”Det är okej mamma”säger jag tyst ”jag blir arton… jag tror att både du och jag vet att det inte är för evigt.”
Även om jag känner att jag och Harry är för evigt, kan jag inte säga det till henne. Jag måste få henne att acceptera detta, även om det betyder att jag måste säga vissa saker jag egentligen inte vill säga. Mamma suckar bara och ser mig i ögonen.
”Är han verkligen värt det?” frågar hon. Hon låter inte aggressiv längre. Bara ledsen. Jag nickar långsamt. Ja det är han, han är det viktigaste jag har just nu.
”Jag älskar honom”
”Så du kan bara lämna din familj och dina vänner sådär för en kille”
Jag suckar. Jag tänker inte säga ’han är inte bara en kille’, eller någon sådan film-skit för det handlar inte ens om det. Jag väljer inte någon över andra. Jag gör något för mig själv, vilket jag trodde man behövde ibland. Hon gör mig så otroligt arg.
”Jag lämnar er inte, vi kommer fortfarande träffas och höras av… överdriv inte mamma.”
Och med det reser jag mig upp och tar tag i min och Harrys halvätna tallrikar, sedan går jag till diskbänken och ställer ner dem. Mamma ser inte efter mig, utan sitter bara kvar med blicken framåt. Jag suckar ännu en gång och vänder mig mot henne. Men jag kommer inte på något mer att säga, så till slut tackar jag för maten, vänder mig om och går upp till mitt rum.

När min dörr öppnas tjugo minuter senare sitter jag vid skrivbordet framför datorn. Egentligen gör jag ingenting på den, jag är för ofukuserad. Jag sitter bara och väntar på att Harry ska komma och berätta vad pappa sagt. När jag hör dörren vrider jag en aning på huvudet för att se vem som kommer in, och när jag inser att det är Harry så snurrar jag på stolen tills jag är vänd helt mot honom. Han stänger dörren efter sig och ser sedan på mig. Jag ser på honom med höjda ögonbryn i väntan på hela den långa berättelsen om vad min pappa sa. Han ser konstigt på mig.
”What?”
”What did he say!?” frågar jag nyfiket.
”Oh” säger han med ett skratt ”a lot of things”
Jag reser mig upp och går långsamt mot honom.
”What kinds of things?”
”Well… mostly questions I guess”
Jag nickar mot honom för att få honom att berätta mer, men han rycker bara på axlarna.
”Are you trying to avoid telling me or something?” frågar jag.
”I mean yeah… it’s between me and him” säger han och stoppar händerna i fickorna på jeansen ”and you obviously avoid telling me stuff too”
Jag suckar och ser ner i marken.
”Sorry…”
”I thought you told them already… do you know how embarrassing that was?”
”I’m sorry ok!” stönar jag ut ”I was going to but it never felt like the right time and… yeah okay so this wasn’t the best way to tell them I understand that… but I’m sorry, I didn’t want this to happen.”

”Me neither, I think your mom hates me” säger han med ett litet skratt. Han verkar inte vara på dåligt humör ändå. Jag antar att det ända jag kommer få veta är att det var en positiv konversation mellan honom och pappa ändå i slutändan.
”No... I'm sorry” säger jag och putar med underläppen ”she likes you a lot… she’s just mad at me.”
”She’ll accept it… in time” säger han vänligt. "And I forgive you"
Jag ser på honom och känner hur det drar av nervositet i magen. Jag ska faktiskt åka.
”So we’re really doing this?” frågar jag och biter mig i läppen med ett leende. Han ler och drar lätt sina fingrar mot min bara arm.
”If you still want to…”
Jag ska precis öppna munnen för att säga att jag inte tvekar för en sekund, då han plötsligt spärrar upp ögonen och slänger upp handen för min mun.
”Shh wait!” rabblar han ut innan han snabbt rusar ut ur rummet. Jag står lite smått förvånad kvar mitt på golvet och ser ut genom dörröppningen. Va?
Några sekunder senare kommer han inspringades igen och stänger dörren efter sig. Nu har han en mörkblå tjocktröja på sig och jag ser ännu mer förvirrat på honom. Tystade han mig så att han kunde gå och sätta på sig en tröja? Han ler lekfullt påväg mot mig och jag ser komiskt på honom. Vad nu? Till slut står han några centimeter från mig med samma löjliga leende på läpparna.
”What?” frågar jag leendes och ser upp på honom.
"Let's do this the right way..." säger han med samma leende. Jag ser undrande på honom och börjar känna mig otålig. Helt plötsligt dyker han ner på ett knä framför mig och håller upp en nyckel i händerna framför sig. Jag kan erkänna att jag blev rädd till en början, och gapar förvånat, men när jag inser vad det är börjar jag skratta. Han också.
”Tessa, will you move in with me?” skrattar han ut med nyckeln dinglandes i ena handen. Jag håller händerna för munnen och nickar mellan skratten.
”Yes, yes I’d love to”
Så fort jag svarat reser han sig upp och omfamnar mig med en kyss. Hjälp, det här händer. Jag ska flytta till London. Jag ska flytta in med min pojkvän. Det känns så vuxet på något sätt.

När vi har myst klart efter en stund där mitt på golvet drar vi oss ifrån varandra. Jag går genast och letar igenom väskan efter min nyckelknippa så att jag kan sätta på min nya nyckel. När jag gjort det kan jag inte låta bli att bara titta på den i några sekunder och insé dess innebörd. Wow.
Sedan stoppar jag ner mina nycklar i väskan igen och vänder mig om. Nu har Harry satt sig vid datorn och kollar sin twitter.
”Don’t you have your own computer…?” säger jag retsamt och öppnar min byrå för att leta ut kläder till imorgon och ta fram sovkläder. 
”Yeees….” säger han och ler ”but it’s in my bag and I’m too lazy to get it”
Jag skrattar lite och fortsätter leta fram kläder. Jag älskar att det har börjat bli varmare så man kan ha på sig det man vill. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det kommer bli att bo med Harry. Är det så här det kommer vara. Att vi sitter såhär och fixar med våra grejer helt bekvämt. Kanske sitta och dricka te tillsammans på kvällarna? Jag ser mot min pojke med lockigt brunt hår och ler. Jag mår bättre av att bara vara i närheten av honom. Jag ler dock ännu mer när han börjar nynna på en melodi som jag aldrig hört förut, men den är fin och det är riktigt mysigt att sitta här och lyssna på honom. När jag lagt ut alla kläder till imorgon tar jag fram en t-shirt som jag slänger på sängen innan jag reser mig upp och drar av mig tröjan jag har på mig. Harry är för inne i datorn för att ens märka vilket är lite roligt. Jag tar sedan upp sov t-shirten och trär den över huvudet.
”So what are we doing tonight?” frågar Harry och snurrar på min stol. När han märker mig gapar han en aning. ”What are you doing?”
”Getting ready for bed” säger jag och flinar.
”Already?” frågar han och ser på min vägg-klocka. ”It’s eight”
”Yeah but this is more comfortable”
Han studerar mig när jag drar av mig jeansen och ler en aning. Han ser dock inte lika glad ut när jag drar på mig ett par mjukisbyxor över mina underkläder istället.
”You’re gonna sleep in that?”
”No…!” säger jag och suckar ”but I don’t have any warm pajama pants so I wear these until I get under the covers”
”I have the coolest PJ you know”
”Yeah ok”
”In fact, I’m gonna go change into it right now” säger han och skuttar upp från sängen ”I’ll be right back”
Jag fnissar åt honom när han kutar ut och själv reser jag mig upp och går in i badrummet. Där sminkar jag av mig, borstar tänderna och går på toa innan jag går ut i mitt rum igen. Då ligger han där, i min säng med världens smile.
”Hello” säger han gulligt från under täcket.
”Harry” säger jag hårt, men ändå kan jag inte låta bli att le ”nice pyjamas, but you can’t sleep here”
”We don’t have to sleep” säger han skämtsamt och biter sig i läppen. Jag skrattar åt honom och dunsar ner på sängen. "I can remove this incredibly cool pyjamas just for you"
”No, I have school tomorrow” skrattar jag ut ”now get out”
”What?” säger han förvånat ”you have school?”
Jag rynkar ögonbrynen. Vad tänker han med, det är en torsdag imorgon.
”Harry, it’s Thursday tomorrow”
”You can’t even take two days off school to spend time with your foreign boyfriend!?” skojar han och jag kryper upp och lägger mig mitt på hans mage.
”Sorryyy, it’s just tomorrow though. And you have to be in the studio anyway.”
”Yeah but I wanna bring you with me”
”I can come when I get out of school, and I can bring the other girls”
”Okey...” säger han och ser fortfarande sorgsen ut, då lutar jag mig ner och ger honom en kyss vilket får honom att le som tusan. "Can I stay here for a little while at least?"
Jag nickar en aning och kysser honom igen.
”Okay, wanna watch a movie?” frågar jag och kryper av honom, han sträcker slött sin hand för att stoppa mig, men när han inser att jag bara ska gå till tv:n faller hans hand tillbaka ner på sängen. ”I have a few”
”Depends” säger han med humor i rösten, jag vrider på huvudet och ser på honom med höjda ögonbryn.
Depends?”
”If the movie’s good or not”
”That’s a shitty answer, I’m your girlfriend you’re supposed to watch anything I want with me you know”
Jag rotar lite i hyllan och tar tag i en hög filmer som jag sprider ut på golvet.
”Well… not me. I only watch quality stuff”
”So are you gonna help me or not then Mr. Expert?” frågar jag spydigt och han fnyser innan han dyker ner på golvet bredvid mig. Det tar ett tag innan vi båda enas om vilken film vi ska se, men det blir till slut Get Him to the Greek som vi båda sett innan men ändå kan tänka oss att se igen. Vi kurar ihop oss tillsammans i sängen när filmen börjar, och så ligger vi när filmen slutar också. Vi drog oss inte ens ifrån varandra när Mamma kom in för att säga god natt och berätta att hon såklart förväntar sig att Harry lägger sig i sitt eget rum när filmen är slut. Vi båda ser besviket på varandra när hon gått, men sedan kan vi inte låta bli att skratta. Vi säger god natt runt halv elva med tusen kyssar.

Jag vaknar till av hur dörren öppnas. Det är fortfarande mörkt så jag antar att det inte är morgon än. Jag ser bort mot dörren för att försöka se vem det är, och den långa figuren avslöjar honom. Jag hör hur han anstränger sig för att vara så tyst som möjligt, och dörren går sakta igen. Sedan ser jag hur han börjar smyga mot mig.
”Harry” säger jag i en viskning. Jag vet inte varför jag sa hans namn, det kändes rimligast. Jag tror att det hade varit läskigare om jag bara sa hej från ingenstans. Men det verkar inte göra någon skillnad för honom, han hoppar till en aning och tar ett steg bak.
”Shit, you scared me” viskar han och står helt stilla ”I thought you were alseep”
”I was” viskar jag spydigt ”but then someone decided to loudly sneak into my room”
Han suckar över mitt dåliga skämt och börjar smyga mot sängen igen.
”Sorry, I was lonely”
”My mom’s gonna kill you” säger jag samtidigt som han kryper ner i sängen brevid mig, men trots det jag säger kan jag inte låta bli att släppa in honom under täcket och värmen.
”So I’ll just get out before she wakes up” säger han trött och gosar in sitt ansikte i min nacke. Jag fnissar till.
”You never know with my mom, she could be standing on the other side of the door right now seconds away from running in and yelling BUSTED!”
Han skrattar och håller kramar om mig under täcket. Det finns verkligen inget bättre än Harrys famn.
”I’ll take that risk”
”I don’t think she’ll notice…” säger jag trött och kramar om honom tillbaka ”I have to get up thirty minutes before her anyway”
”What time?”
”6.30”
”Awesome…”
Och med det säger ingen av oss något mer. Jag inte riktigt varför jag inte svarade, jag orkade nog helt enkelt inte. Och några minuter senare driftar jag bort i sömn.


 

Lyckades slänga ihop ett kapitel rätt snabbt. Kommentera <3 



The Center of Attention - Kapitel 70

Previous: Jag låter henne spela ett tag tills hon börjar gäspa som en tok och knappt orkar prata med mig längre. Då tar jag mobilen, kramar henne godnatt och släcker innan jag försiktigt går ut genom dörren och stänger den. Sedan går jag ner till vardagsrummet igen och försöker jobba med läxorna. Jag måste verkligen sköta skolan nu innan sommaren, så jag kan få som jag vill utan att mina föräldrar blir arga och besvikna på mig. Jag har ju som sagt inte ens tagit upp detta med att flytta till London än... men jag ska! Så fort det blir ett bra tillfälle.. Nu måste jag dessutom berätta att Harry kommer hit. Vad kommer de tycka om det?

Jag och Becca rusar in på Arlanda. Det är nu den 9 Maj. Jag har väntat så det knakar och äntligen, efter flera månader. Ska jag få träffa honom igen. De ska egentligen komma imorgon, men fick en dag ledigt så de alla beslöt sig för att komma nu. Inga fans vet om det vilket jag tycker är hur härligt som helst. Vi har precis slutat skolan och skyndade oss hit efteråt för att hinna se killarna. De vet nämligen inte att vi är påväg och vi måste skynda så vi inte missar dem. Eftersom att Beccas styvpappa jobbar här kan han släppa in oss i V.I.P gången för att överraska dem. Vi springer igenom flygplatsen och människor ger oss blickar. Jag antar att de tror att vi har bråttom till vårat flyg eller något. Noup, vi ska bara möta våra kärlekar. 

”Han skulle möta oss här” ropar Becca flåsande och ser bak mot mig. Jag nickar och stannar när vi kommer fram till en dörr där det står personal. Jag tar tag i hennes arm och tittar ner på hennes armbandsklocka (då jag inte har någon egen). Tio i två. De ska landa två. Jag stampar otåligt med foten och ser mig omkring.
”Var är han!?”
”Ta det lugnt vi hinner” säger Becca och tar upp mobilen.
Efter ett tag dyker han ändå upp, och vi hälsar glatt innan vi tvingar med oss honom mot V.I.P gången. Han frågar om våran dag och massa annat, men jag kan inte fokusera på annat än tanken av att Harry är här. Vi får gå igenom några kontroller och dörrar men till slut står vi i en gång som leder ut till en liten parkering.
”Nu får vi hoppas att de inte har ändrat planerna” säger han med ett skratt.
”Jag tror inte det” säger Becca och pekar mot glasdörren ”det är en svart bil där ute”
”Okej då lämnar jag er här” säger han vänligt och pillar med sitt jobb-kort han har runt halsen ”vi ses hemma”.
”Det gör vi, tack”
Vi båda kramar om honom innan han drar sig bort och försvinner ut genom dörren som leder in till flygplatsen igen. Jag och Becca ser på varandra och vi ler stort. Det är helt otroligt att vi ska träffa dem, nu, idag. Det har gått sådan lång tid. Och jag förstår egentligen inte hur jag har överlevt så länge utan Harry. Det känns som att en del av mig har saknats. Hur vi inte kan ha sett varandra sen februari är ett mysterium för mig. Jag tackar gud för skype och telefoner. Jag skulle dö om jag inte fick höra hans röst.
Efter kanske tio minuter hör vi ett högt skratt långt bort i korridoren. Det går inte att missta det skrattet. Niall. Jag ser hur Rebecca lyser upp i hela ansiktet och hon börjar gå bortåt. Men jag stoppar henne.
”Det blir bättre om de kommer till oss”
Hon nickar otåligt och ser bort i korridoren. Jag får sådan otrolig hjärtklappning. Jag vet att Harry kommer svänga ut från den där hörnan, och se mig. Först ser vi Paul, som bär på två väskor. Han ser oss på direkten även om han har så mycket att tänka på, och ler stort och ger oss en nickning. Efter honom flyger både Louis och Niall ut som skrattar hysteriskt över något. Efter det Liam och Zayn. Sedan kommer ännu en vakt… och sist men inte minst Harry med mobilen i ansiktet.
”What!” skriker plötsligt Louis ut. Paul skrattar och Niall ser mer än förvånad ut. Becca skriker till och börjar springa mot dem, samtidigt som Niall lyser upp och springer han med.
”What. Are. You. Doing. Here!” ropar Louis igen med överdrivet dryg röst. Innan han ler fint och går med utsträckta armar mot Becca som redan är i Nialls famn. Harry ser precis upp från mobilen när det vibrerar i min ficka, men jag struntar i det. Killarna verkar förstå att jag vill hälsa på Harry först och flyttar på sig när jag närmar mig. Harry ser först jätteförvånad ut när han ser på Becca, sedan faller hans ögon på mig, och då lyser hela hans ansikte upp i ett leende. Precis som jag. Han skyndar sig fram mot mig samtidigt som han stoppar ner mobilen i sin onödigt tjocka skinnjacka och jag springer mot honom. Jag kan inte hjälpa det. När jag når honom slår jag mina armar om honom med ett litet skrik och kramar det hårdaste jag kan!
”Finally!” säger jag med en suck och vägrar släppa taget. Han svarar inte utan tar bara tag i mitt ansikte och kysser mig hårt, om och om igen.
”I just texted you to tell you that we landed”
”I know” svarar jag och vet inte riktigt om jag skrattar och gråter på samma gång. Hela jag bara skakar av att ha honom nära mig. Jag kramar om hans långa figur hårt ännu en gång innan jag hör Louis röst igen.
”Now can I get a hug or what?”
Jag skrattar och släpper taget om Harry för att se Louis komma gående mot oss. Jag ler stort och sträcker ut armarna.
”Of course, hi Lou”
Vi kramar varandra innan jag går efter de andra för att hälsa på dem med. Jag får till och med en kram och ett ”good to see you” av Paul! Jag vågar knappt släppa Harry ur sikte när vi går till bilen, det känns nästan som att han kommer försvinna igen om jag gör det. Därför är jag honom hack i häl hela tiden (och klagar dessutom på hans tjocka jacka hela tiden, och han ser till så att jag är vid hans sida med. När alla väl satt sig i bilen ger Paul instruktioner till vilket hotell de ska. Hilton, som vanligt. Då ser jag på Harry och minns vad mina föräldrar sa. 

”Hey…” säger jag och lägger en hand på hans ben, och han ser på mig. ”Uhm… I wanna ask you something… or.. well my parents wanna ask you something”
Han ser lite orolig ut när jag nämner mina föräldrar, men jag ler.
”It’s only if you want to… of course” säger jag nervöst och skrattar till.
”What?” säger han och skrattar med.
Jag tänker tillbaka på mina föräldrars vänliga… men jobbiga blickar vid middagsbordet.
”My parents wanted me to ask you if you wanna come stay with us”
”Tonight?”
”… Your whole stay” säger jag och biter mig i läppen. Jag vill inte att han känner sig tvungen att bo hemma hos oss för att göra mig glad… för egentligen var det ju inte min idé alls. Utan mina föräldrars. ”They want to get to know you better. But seriously, if you don’t feel like it you don’t have to”
”No” säger han hastigt ”I want to”
”You do?” säger jag chockat. Jag hade aldrig velat bo hemma hos mig. Två jobbiga föräldrar och en lillasyster med världens konstigaste humör. Inte direkt drömboendet.
”Of course, you stayed with us, so why wouldn’t I stay with you” säger han gulligt ”and I want your parents to get to know me. I mean if ur gonna live with me in England I think it’s pretty important your parents at least know who I am.”
”Wait what?” frågar Liam med en min ”You’re moving to England?”
De andra ser chockat på oss, och mina ögon glider genast till Becca som ser ovanligt blek ut. Jag har inte berättat om mina planer för någon av tjejerna än, eftersom att jag inte visste om det faktiskt skulle bli av. Jag tänkte berätta det för henne i alla fall, men det kändes aldrig som att det blev tillfälle. Jag sväljer innan jag nervöst skrattar till.
”Well, I’m thinking about it”
”Really?” säger Louis glatt ”that’s amazing!”
Även om de ser glada ut märker jag att det blir som en helt annan stämning i bilen. Jag vet inte om de bara är chockade över det eller om de faktiskt tycker att det är en dålig idé. Jag ser ingen förändring i Rebeccas ansiktsuttryck, och jag blir mer och mer nervös över vad hon känner ju mer tiden går och ju mer Harry berättar för killarna. Hur vi har pratat om det ända sedan i februari, och hur vi har planerat att jag ska fortsätta skolan där. När vi äntligen kommer fram till hotellet hjälps vi alla åt att ta ut väskorna ur bilen och bär in dem i lobbyn.
”I’ll just keep my bags in the car then” ser jag Harry säga till Paul som nickar innan han rör sig mot mig. Jag ler när han tar av sig sin tjocka jacka och drar armen över pannan på vägen.
”I told you” säger jag och flinar ”that jacket is too hot”
”I thought it was gonna be cold… OK!?” säger han och knuffar mig retsamt i sidan när han når mig. Jag skrattar och ser på de andra som står och pratar med mannen som brukar ta hand om dem här i Sverige, Tom.
”Is it okey if I take Becca to get coffee later, just me and her?… I kinda have to talk to her”
”Sure?” säger han och studerar mig med en liten rynka i pannan ”about what?”
”About me moving… She didn’t know”
”She didn’t know??”
Jag skakar på huvudet och han ser på mig med uppspärrade ögon.
”Fuck, sorry about that. I wouldn’t have said anything if I knew.”
”No it’s okey, I know… and I should have told her earlier anyway.”

När killarna börjar gå upp till sina rum för att fräscha till sig och packa upp drar jag till mig Becca och frågar om jag kan få prata med henne. Hon går med på det och vi säger hej då till killarna innan vi drar ut från hotellet. Vi går och köper var kaffe innan vi till slut hamnar nere vid djurgårdsfärjorna, där vi sätter oss vid stenbryggan. Vi dinglar med benen och småpratar lite, även om det är ansträngt. Men till slut kan jag inte undvika det längre.
”Alltså” säger jag och harklar mig ”förlåt för att jag inte berättade om flytten…”
”Varför berättade du inte?” frågar hon och ser ut över vattnet.
Tja, varför vet jag inte riktigt faktiskt. Jag antar att jag inte vågade.
”Du vet att du kan berätta allt för mig, även om jag kanske blir ledsen” hinner hon säga innan jag säger något och ser på mig. Jag ler smått, även om hon ser allvarlig ut.
”Jag har inte  pratat med mina föräldrar om det heller” svarar jag och biter mig i läppen ”Det kändes så overkligt på något sätt… Som att vi bara pratade om det först men.. Jag vet inte.”
”Vill du åka?”
Jag nickar på direkten.
”Ja, det är jag säker på. Men jag trodde aldrig att det faktiskt skulle kunna hända.”
Hon sväljer hårt och ser ut över vattnet igen. Becca är en av de största anledningarna till att jag inte skulle vilja åka. Jag vill inte lämna här. Det har alltid varit hon och jag, tillsammans. Kan jag bara åka och lämna henne här?
”Becca…” säger jag med en suck, men hon bara biter ihop. Detta är just varför jag inte ville berätta. Jag hatar att såra henne. ”Det är inte för evigt.”
”Men jag då?” säger hon tyst och ser på mig ”vem ska jag vara med?”
Jag kan inte hjälpa att le åt hennes sorgsna ansikte.
”Du har ju Jossan och Saga!” säger jag med ett skratt ”och du kommer ju hälsa på i London hela tiden!”
”Men du är ju min bästa vän…” säger hon med världens suck ”och skolan då!”
”Jag ska plugga där”
”Går det?”
”Jo det hopaps jag” säger jag och skrattar igen ”annars får jag stanna här”
Hon ler lite och ser ner i vattnet. Jag hatar när hon är ledsen. Jag tar min hand i hennes. Hon kommer över det, jag vet det. Ge det lite tid och hon kommer se det som något positivt till slut. Jag känner det.
”Jag finns alltid här för dig och det vet du”
”Bara inte… här här” svarar hon med en suck.
Jag vet inte vad jag ska svara på det... Jag vill finnas här för henne alltid. Och jag funderar på hur jag skulle känna om hon lämnade mig kvar för att bo hos Niall. Det skulle göra ont… det vet jag. Jag vill inte göra henne mer upprörd genom att prata om det just nu. När hon vant sig vid tanken kommer det bli okej. Det vet jag. Vi sitter kvar ett tag och dricker kaffet tills Niall ringer henne och undrar vad vi gör så länge. Vi beslutar oss till slut för att gå olika håll då hon och Niall ska iväg för att hälsa på deras låtskrivare Carl Falk och jag inte har någon aning om vad jag och Harry ska göra. Därför ringer jag honom när jag och Becca sagt hej då och ber honom komma ner till hamnen. Sedan sätter jag mig i solen igen och väntar på honom. Maj är en sådan härlig månad. Det är varmt men inte för varmt. Efter ett tag känner jag hur det vibrerar i fickan igen och jag svarar i telefonen.
”I can’t find you” säger han på direkten, och jag flinar innan jag ser mig om.
”What do you see?”
”Uhm… water”
Jag fortsätter se mig omkring, tills jag ser honom stå bara några meter ifrån mig. Och jag suckar innan jag öppnar munnen för att ropa åt honom.
”Hey! You blind?”
Han ser förvånad ut när han hör min röst så nära, men finner mig till slut med blicken.
”Oh” säger han och börjar skratta och stoppar ner mobilen i fickan på sina svarta jeans, sedan går han fram till kanten och dunsar sig ner brevid mig. ”Hi”
”Hi” hinner jag svara innan han planterar en snabb kyss på mina läppar. Jag kan inte göra annat än att le. Jag förstår verkligen inte hur någon som jag kan ha fått Harry. Han är så… otrolig.
”What did she say?”
Jag tar ett djupt andetag och lutar mig mot hans axel.
”I don’t think she wants me to leave..”
Han lägger armen om mig och lutar sitt huvud mot mitt.
”Of course she doesn’t want you to leave… you’re her best friend.”
”Not helping” säger jag och ser surt på honom, han ser förvånat på mig innan han skrattar.
”Sorry… what do you want me to say?” säger han och flinar. Jag ser upp på honom med gulliga ögon och ser ledsen ut.
”I want you to tell me she’ll be okay and that I’m making the right choice”
Han vrider huvudet mot mig och pussar mig på näsan.
”She’ll be okey, I’m sure of it” säger han och ler ”but I can’t tell you if you’re making the right decision or not… I guess you’re just gonna have to find out and see yourself.”
Jag ser honom i ögonen länge. Han ler, men inte jag. I’m too stunned.
Men han har rätt. Jag kan inte veta om det är rätt val att åka, jag får se helt enkelt. Antingen tar jag den här chansen eller inte. Men jag vill, åh jag vill. Plötsligt ler jag.
”Freeze” säger jag plötsligt och lutar mig ifrån honom och börjar leta omkring i min väska.
”You brought your bag?” frågar han bakom mig ”you could’ve left it at the hotel”.
”Shh!” tystar jag honom ”sit still”.
Han skrattar samtidigt som jag fortsätter leta runt.
”Seriously what are you doing??”
Då hittar jag den, min mobil. Jag trycker upp kameran och ställer in den på film, sen håller jag upp den i ansiktet på honom. Han ser förvånad ut när det plingar till av att jag börjar filma.
”Are you filming me?”
”I wanna remember this moment” säger jag med ett litet leende bakom mobilen. Det är sant, jag vill minnas. Förut var jag personen i kompisgänget som alltid gick omkring och tog bilder och filmade. Jag var rädd för att glömma. Det är väl därför jag har minnesväggen också. Men ju äldre jag blev så orkade jag inte liksom. Alla tyckte det var rätt jobbigt och det slutade med en miljon foton och filmer på datorn. Men det är stunder som dessa… man inte vill glömma, någonsin. Jag och Harry, vackert väder, vatten, fåglar och värme… tiden utan honom här i Sverige var hemsk. Jag vet att det kan ta månader innan jag ser honom igen varje gång vi säger hejdå. Och även om jag kanske flyttar till London nu kommer jag alltid vara rädd att förlora honom. Jag vill ha saker att se tillbaka på, när jag saknar honom. Och inte bara minnen i huvudet.
Harry ser fortfarande lite förvånad ut.
”What do you want me to say?”
”Just talk about… uhm what we’re doing”
Han skakar långsamt på huvudet med ett flin.  
”You are so weird…” skrattar han ut och gör en rolig min i kameran ”Ummm… okay”
Jag ler bakom kameran när tänker ut vad han ska säga.
”I don’t really know the purpose of this video but… I’m Harry and.. this is Tessa”
Han tar mobilen ifrån mig och vänder den mot mig. Jag ler förvånat in i kameran och vinkar.
”Hi Tessa” säger han med ett flin innan han vänder om kameran och ger den till mig igen. ”We’re here in sunny Stockholm at the moment, just chillin by the water… having some coffee”
Han håller upp min tomma kaffekopp vilket får mig att skratta. Han gör en rolig min och ställer ner den igen innan han börjar prata om något annat. Jag älskar hur han bara spelar med och får mig att skratta, istället för att bara ifrågasätta. Vi sitter där tills solen börjar gå ner… vi bara pratar, skrattar och filmar varandra. Det är otroligt hur något så enkelt kan vara så underbart. Vi går hand i hand tillbaka till hotellet, sedan ber vi Paul skjutsa oss hem till mig.

”Hemma!” skriker jag så fort vi kommer innanför dörren. Jag får som vanligt inget svar av min familj, och Harry ler smått mot mig när vi sparkar av oss skorna. Man kan höra musik spelas högt inne i köket, och jag antar att någon står och förbereder middagen. Jag får vänta några sekunder på Harry då han, till skillnad från mig, samlar ihop sina skor och prydligt ställer dem i skohyllan. Jag har himlar åt honom innan jag tar tag i hans hand och leder oss in i köket. Som jag trodde är det förberedning av middag som pågår i köket, och mamma står med ryggen bortvänd från oss och vickar på höfterna till någon låt på radion. Vi stannar i dörröppningen, precis som första gången Harry var här. Vi står och tittar komiskt på henne ett tag tills hon vänder sig om för att öppna ett skåp och upptäcker oss.
”Oj! Men hej!” säger hon med ett skratt ”jag hörde er inte komma in!”
Hon rusar fram till radion och drar ner volymen en aning innan hon går mot oss.
”Harry, so nice to see you again!” säger hon med rosslig engelska och sträcker ut armarna för att krama honom. Han kramar artigt tillbaka.
”Nice to see you again too, Mrs. Melin”
Hans uttal av vårat efternamn är så gulligt. Mamma skrattar fjantigt och viftar med handen.
”Say Anne!”
Han nickar vänligt mot henne som att han har förtsått samtidigt som hon går tillbaka till bänken där det står en massa olika saker.  
”What are you making?” frågar jag henne och hon ser upp.
”Lasagne”
Harry ser lycklig ut i någon sekund och försöker sträcka på sig för att se.
”Really?” säger jag och drar med mig honom närmare ”she makes the best home-made lasagne”
Han ser på när min mamma lägger upp pastaplattorna med stora ögon. Denna pojken är alltid hungrig han.
”That looks delicious”
”It is” säger jag samtidigt som mamma säger tack och börjar förklara något. Jag viftar till Harry att jag bara ska gå och kolla i vardagsrummet och han nickar innan han återgår till att lyssna på min mammas usla förklaring av hur man gör hennes lasagne. Varken Emilia eller pappa är till min besvikelse inte i vardagsrummet, och jag biter mig i läppen innan jag går tillbaka till köket där mamma precis frågar Harry om han ska bo här eller inte.
”I’d very much like to stay here, if it’s fine with you of course”
”Yes yes!” säger mamma med ett ännu fjantigare skratt ”it will be very nice to have you here Harry”
”Mamma var är pappa och Emilia?” säger jag plötsligt.
Hon kollar på mig över axeln och ler.
”Där uppe och badar”
Oh. Jag är förvånad över att pappa får uppgiften att bada henne, då hon är värre med sånt än tandborstningen. Men jag har inte hört några skrik än. Det är ovanligt tyst hemma.
”Harry” säger jag och nickar ut mot hallen igen för att få honom att följa efter innan mamma skämmer ut mig mer. Jag känner redan att detta är jobbigt och han har varit här i fem minuter… Han fattar vinken och tar direkt händerna ur fickorna och går efter mig ut i hallen och upp för trappan. Halvvägs uppe hör jag henne, den lilla saken. Men det är inget skrik, utan ett skratt. Plötsligt slås badrumsdörren upp och utspringandes kommer Emilia med sin chockrosa badrock på sig. Jag ser förvånat på henne när hon flyger förbi utan att se oss . Pappa kommer också ut skrattandes, med en bunt fuktiga barbies i händerna. Han blir lika förvånad han av att se mig och Harry stå i trappen som jag blev över Emilia.
”Men hej på er” säger han och lägger ner dockorna på hallbordet innan han torkar av händerna på tröjan.
”… Hej pappa?” säger jag frågande. ”Harry kommer bo här” är allt jag kan få ut innan jag rynkar pannan mot Emilias rum. Jag är fortfarande lika förvånad över hennes humör efter ett bad. Hon brukar vara galen.
”Ahaja vad trevligt!” säger pappa innan han verkar inse att Harry pratar engelska igen och ler stort.
”I didn’t think I’d see you two so soon”
Hans engelska lika uråldrig som mammas. Han går fram till oss och sträcker fram handen mot Harry, som skakar den.
”Good to see you again sir”
Säger han fjantigt och jag känner för att himla med ögonen igen. Han behöver inte vara så strikt. Vi är i Sverige för tusan. Men pappa lyser upp av sitt ’sir’ och sträcker på sig. Herregud.
”Yes… yes, good to see you too!”
Herregud!
”It was a while ago, how you’ve been?” frågar Harry sen när pappa släpper hans hand. Pappa tänker efter lite och jag sneglar på Harry.
”Good, good” svarar han ”you?”
”Great! Been touring for the past fe-”
”Okay, nice everyone’s been fine…!” avbryter jag och tar tag i Harrys arm ”let’s talk about that during dinner, ok?”
Varken pappa eller Harry hinner knappt reagera innan vi är inne i mitt rum, och jag ser ut mot pappa ”kan du be Emilia komma hit när hon är klar?”
Han nickar innan jag stänger dörren.
När jag vänder mig om har Harry redan gjort sig hemmastadd genom att lägga sig i min säng, och jag lutar mig flinandes mot den stängda dörren bakom mig.
”Yeah, sure make yourself at home”

Han skrattar bara åt mig och lägger handerna bakom huvudet.
”So, are we gonna sleep in the same bed?”
Jag skrattar ut ett torrt, kort skratt. Vad tror han.
”Yeah… right” säger jag och går mot sängen ”like my parents would allow that… You’re sleeping in the guest room down the hall”
Han gör en ledsen min och ser upp på mig när jag lutar mig över honom.
”That sucks”
Jag flinar.
”Whyyy you wanna sleep in my bed?”
”Yes actually” säger han med en suck och lutar sig upp med armbågarna ”I don’t care if it’s small, it was pretty cosy the last time”
”Because you took up the whole bed!” säger jag och petar honom i bröstet. Han gör en min som att det gjorde ont, sedan skrattar han. ”I got crushed”.
”Sorry” säger han och putar med underläppen innan han helt plötsligt tar tag i mig och drar mig ner med sig i sängen och kittlar mig. Jag skriker till och slår honom i magen när jag landat där brevid honom. Han kittlar mig tills jag börjar sparka honom på benen, och då klarar han inte av mer.
”Okay, okay! Peace!” pustar han ut ”I come in peace”
”Jerk!” skrattar jag ut andfått och slår till honom en sista gång. Jag hatar att bli kittlad och det vet han. Eller vem hatar inte det men ändå. Jag lungar ner mig vid hans sida samtidigt som han ser sig om i rummet. Mitt huvud ligger på hans axel och ena min hand ligger på hans bröst, och jag kan se hur hans andning blir lugnare och lugnare.
”What about your wall?” säger han lugnt. Jag ser på alla fotona som sitter på väggen vid andra sidan rummet. Alla minnen… bilder från när jag var liten… minnen från lågstadiet och mellanstadiet. Bilder från tjejernas och mina födelsedagar och bilder på killarna. Jag skulle aldrig kunna ta ner den, det går bara inte. Inte ens bara för en flygresa. Jag vill inte röra för mycket i mitt rum heller… det ska se ut såhär.
”I can’t take it down” säger jag och ser på honom ”I can’t do that”
”I guess we’re gonna have to share mine then”
Vi hinner inte prata mer om det för helt plötsligt springer Emilia in i rummet igen. Hon har på sig en one-piece i miniatyr. Det var faktiskt jag som köpte den till henne. Jag har aldrig varit ett stort fan av dem, jag menar… de är sköna att ha på sig hemma. Men om man bryter det och går ut med dem är det hemskt. Vilket en viss person vid namn Harry har gjort..! Ni har ingen aning om hur många jag gånger jag har skällt ut honom för det. Fy! I alla fall, jag tror inte att hon har fattat att Harry är här en. För hon kutar in och slänger sig i sängen med ett skratt. Och jag ler stort när hon kommer och sätter mig upp.
”Heej!” säger jag när hon klättrat upp. Hon såg väl glad ut i någon sekund till, tills hon såg vem som låg brevid mig i sängen. Då spärras ögonen upp och hennes mun kroknar nervöst till.
”Hej Emilia” säger Harry i ett försök på svenska. Men hon svarar inte, hon ser bara… chockad ut. Det känns som att hon borde veta att han skulle komma idag. Jag menar jag har pratat om det hela veckan. Hon glider ner från sängen utan att släppa ögonkontakten med Harry, sedan backar hon lite vilket får båda oss att skratta.
”Ska du inte hälsa Emmi?”
”It’s okay if she doesn’t want to” säger Harry och ler. Jag skakar snabbt på huvudet. Nu ska vi inte vara löjliga här.
”Du kommer ihåg Harry eller hur?”

Hon nickar lite. Såklart hon kommer ihåg honom. Hon har spenderat de senaste månaderna med att lyssna på deras musik. Jag kan stolt säga att hon är ett litet fan. Dock är det inte Harry hon verkar ha en crush på… utan Niall. När hon hade sett One Thing videon pratade hon om honom konstant i en vecka.
”Ska du inte säga hej, eller ge honom en kram?”
Hon ser blygt på Harry som har satt sig med benen ut från sängen nu, sedan tar hon några steg fram för att ge honom en kram. Hon sträcker inte ut armarna dock, utan har dem nära intill sin kropp och liksom lutar sig bara mot honom så att han kan krama henne. Sedan backar hon igen och rusar ut ur rummet. Harry skrattar lätt och jag skakar på huvudet.
”She’s so shy..!” säger han och biter sig i läppen med ett leende.
”She’s only shy when you’re here… she’s crazy most of the time”
”Really?” säger han och skrattar.
”Yes, and did I tell you she’s got a crush on Niall?”
Då skrattar han ännu högre.
”What! Oh wow I gotta tell him that”
”No shh” säger jag och håller för hans mun ”You can’t, I promised her I wouldn’t tell”
Han ler stort bakom min hand, sedan slickar han den. Jag drar äcklat bort den och torkar av mig på hans vita t-shirt.
”Ew”
Han ler bara och lutar sig fram för att kyssa mig. Jag ler mot hans läppar när han tar tag i mina höfter och lätt trycker ner mig i sängen. Det finns inget bättre än Harry. Vi ligger där och kysser varandra tills jag hör hur mamma ropar att det är mat. Jag blir lite stressad eftersom att mina kläder har skrynklats till och mitt hår är rufsigt. Så jag står ett tag framför spegeln innan vi går ner.

Middagen går till en början bra. Lasagnen är god och mina föräldrar frågar inte för jobbiga frågor. Vi pratar om vad som har hänt de senaste månaderna och vad som kommer hända. Mina föräldrar ser intresserade ut och Harry ser inte för nervös ut. Perfekt helt enkelt. Emilia sitter bara lugnt och äter för en gångs skull. Det kanske är bra att Harry är här, haha?
”So where are you going to live?” säger pappa till slut och ser Harry i ögonen. Jag tar en tugga och tänker inte mycket på det eftersom att han syftar på turnen. Men det Harry säger förstör allt.
”In my apartment”
”Your apartment?” frågar jag och ser på honom konstigt. Vad menar han nu.
”During tour?” frågar mamma och verkar inte riktigt få ihop hur vi kan vara i usa på your och bo i hans lägenhet.
”Oh” säger han med ett skratt ”No, no. During the tour we’ll live in our bus or hotels. But when Tessa’s coming to live with me we’re gonna stay in my apartment in London.”
Jag känner hur det är som ett slag i magen. Vad säger han! Mina föräldrar ser chockat på honom.
”Live with you…?” säger mamma långsamt och höjer på ögonbrynen. Det tar ett tag för Harry att inse, men när han väl gör det ser jag hur paniken stiger i honom. Sedan ser han på mig.
”You didn’t tell them?”


Nepp, nu klarade jag inte av fler mellankapitel. Hoppas ni gillar det och säg vad ni tycker!

 



Svar på kommentar


Jag försöker undvika att ta upp kommentarer eller annat på bloggen då jag helst vill att det bara ska vara kapitel. Men jag vet att de flesta av er inte följer novellens twitterkonto, så jag antar att jag tar upp det här då jag verkligen vill göra en sak klar. Hej Embla! Eller Sandra eftersom att din IP:adress kommenterade med det namnet förut...? Jag har förklarat många gånger innan att jag inte har något schema på bloggen. Jag skriver och lägger upp när jag har tid och inspiration. Jag går andra året på gymnasiet och det är svårt att hänga med som det är. Att ha läsare som stressar en över en novell på internet också gör det inte direkt lättare. Jag har inte börjat den här novellen som ett jobb, utan för att skriva när jag vill helt enkelt. Jag trodde ni förstod det förut. Visst är det tråkigt att du Embla inte tycker att jag förtjänar kommenterarer men, jag tror knappast att det är särskilt svårt att klicka på en länk och skriva några ord. Jag tar emot kritik också, självklart. Men att du bara sitter och klagar på att det tar lång tid får mig inte riktigt att vilja skriva mer. Tycker att du kan starta en novell själv och försöka sitta och skriva ett långt kapitel var och varannan dag i flera månaders tid för att göra 50 personer nöjda. Dessutom vill jag ha kvalité på mina kapitel och historia, jag vill göra er nöjda och glada. Jag kan sitta jättelänge och tänka ut saker och leta efter bilder som ska passa in för att göra er så nöjda som möjligt och för att göra det verklighetstroget. Det att tråkigt att du tycker att bloggen är "dålig" men ingen tvingar dig faktiskt att läsa. Antingen så respekterar du att jag har ett liv med läxor, vänner och familj också. Och då kan det ta ett tag mellan kapitlena. Eller så gör du inte det och slutar läsa helt enkelt. Du gör som du vill. Men jag kommer inte sitta och skynda mig och stressa för att "förtjäna kommentarer". Hoppas ni andra förstår ändå och jag tycker det är jättehärligt att ni tycker det är bra! Jag har alltid älskat att skriva och att många uppskattar det gör mig hur glad som helst. Jag hatar att vara otrevlig men jag tycker verkligen att det är jobbigt när människor sitter och klagar när de inte har någon aning om hur mycket tid jag faktiskt lägger ner på det! Kram på er alla och jag ska försöka få upp ett till kapitel så snabbt som möjligt! xx


The Center of Attention - Kapitel 69

Previous: ”JAAA, okej herregud” säger jag irriterat och går ut ur vardagsrummet. Jag går förbi pappa. ”Ropa när maten är klar”. Sedan rusar jag upp för trappan och in till mitt rum igen. Inte för att jag ska plugga då. Inte egentligen. Det orkar jag inte just nu... Jag tar upp mobilen för att se om någon har kontaktat mig under den extremt korta tiden jag var där nere. Och faktiskt har jag fått ett sms… från Harry. 
i’m visiting you for your birthday by the way, night. xx

Jag vaknar hastigt av att mobilen ringer och jag kisar mot klockan på väggen innan jag stänger dem igen... FEM på natten! Jag fumlar sömnigt med handen över nattduksbordet efter mobilen till jag får tag i den. Jag orkar inte ens kolla på displayen vem det är som ringer, jag vet redan. 
”…Hi Harry” svarar jag med ögonen fortfarande stängda.
”Hello!”
”It’s five in the morning over here you know”
”I know, I just thought I’d let you know how it feels to have someone calling you in the middle of the night”
Jag skrattar trött.
”Revenge huh?”
Han skrattar från andra änden också. Hjälp vad jag älskar det där skrattet.
”Yeah, I’m annoying like that”
”Yes you are…” säger jag och vrider mig ”what’s up?”
”Nothing much” säger han med en suck ”I’m waiting outside for the guys to get ready… we’re leaving for Brisbane today”
”Uhh you’re so lucky…. I have to get ready for school in like two hours”
Han skrattar igen.
”Yeah, I know but… soon you’ll be on tour with me”
”June can’t come soon enough…" Det blir tyst i några sekunder innan jag kom på det han skrev i smset förut. "Hey, were you serious about coming to visit me on my birthday!?”
”Yes of course! The guys will probably tag along too cause we have some stuff to record in the studio”
”Really, what are you recording?” säger jag lika sömnigt som förut och drar upp täcket lite högre. Jag kan känna hur han flinar på andra sidan luren.
”Maaaybe a second album”
”Really!? Wow that’s great!”
”Yeah, there’s still a lot of work left with the songs and stuff but, we’ve at least gotten started now”
”So you’ll stay more than one day?”
”Yeah, I mean we don’t know how many songs we’re gonna record in Sweden yet but it’s probably a few so I’m sure we’ll stay longer”
Jag kan inte ens beskriva hur lycklig jag blev över att höra det. Han kommer vara här. Vi kommer kunna umgås och han kommer kunna träffa min familj igen. Jag tror jag dör.
”I can’t wait” säger jag och lägger handen över hjärtat för att typ lugna ner det lite.
”Me neither… but I wont keep you up anymore, try to get some more sleep before school okey?”
”Okey” säger jag och ler. Även om jag vet att det kommer vara omöjligt för mig att somna om nu. ”Is this a secret or can I write about it on twitter?”
”Nahh you can I guess, they’ll find out one way or another anyway”
”Okey… I’ll talk to you later”
”Yeah, bye… sleep tight”
”Bye”
Så fort vi lägger på kan jag inte hålla mig. Jag trycker mig in på twitter och kollar några av mina mentions innan jag öppnar upp skrivrutan.

@tessamelin: guess who’s coming for my birthday? can’t wait to see you @Harry_Styles ! xx

”Va! Redan!?” utbrister Saga när jag berättar om det andra albumet utanför skolan senare på morgonen. ”Deras första album släpptes you typ nyss”
”Nej det var ett tag sen” säger jag och tänker tillbaka ”I alla fall var det längesen de jobbade med det… ett år sedan”
”Juste de höll väl på med det när vi träffade dem första gången?”
”Jo det tror jag” säger jag och nickar, innan jag ser mig omkring efter Jossan och Becca. Jag vill berätta att killarna kommer när alla är här, om nu inte någon av killarna redan har berättat för dem. Saga är i alla fall clueless.
”Hur är det med bebisen då?” frågar hon och tar en klunk av sin kaffe, det ända hon har till frukost nu för tiden. Jag höjer på ögonbrynen.
”Du menar William…?”
”Ja, William” säger och och slänger med handen ”Hur är det med William?”  
Jag skrattar till och petar lite i gruset med foten.
”Bra antar jag, Harry har inte träffat honom på ett tag men enligt Caroline mår han bra”
”Fortfarande inga resultat?”
”Noup… de har inte ens gjort testet”
Hon himlar med ögonen.
”Det är ju ett tecken på att något är fel”
”Jag ve-”
”Hej!” hör jag Becca skrika till samtidigt som hon slår mig i ryggen. Jag hade inte märkt henne alls. Jag vänder mig chockat om.
”Gud skräms inte”
Hon garvar bara innan hon kramar om oss båda.
”Du måste ju vakna på något sätt! Vad snackar ni om?”
”William” svarar Saga och tar en till klunk.
”Fortfarande inget svar?”
Jag skakar på huvudet och rycker på axlarna.
”Vi får väl bara hoppas på att de gör testet snart… jag menar det är ju bara Harry som förlorar på att inte ta det”
Vi står där ett till tag innan Jossan stressat kommer springande. På vägen upp berättar jag om albumet. Tydligen hade ingen fått det berättat innan, och jag ler hela vägen upp och försöker dra ut på att berätta.
”Föresten” säger jag till slut i korridoren. ”Gissa vilka som kommer hit i maj?”
Rebecca stannar upp och ser allvarligt på mig, som att säga att det inte är kul att skämta om det. Saga och Jossan ser på mig med uppspärrade ögon.
”Du skämtar?” säger Jossan med ett leende. Jag skakar på huvudet.
”JAAA!” skriker Becca och hoppar lite. Jag blir nästan lite rädd och knuffar till henne med ett skratt. ”Jag kände det på mig!!”
”Varför kommer dom?” frågar Saga förvånat. Herregud…
”Albumet Saga”
”Jahaaaa”
”Och min födelsedag!!” säger jag glatt och tjejerna flämtar till när de förstår vad det betyder.
”Vi ska ha den fetaste festen” säger Jossan med världens roligaste ansiktsuttryck. ”Herregud det här kommer bli så jävla kul”
”Ta det lugnt” säger jag och försöker hålla mig för skratt ”vi vet inte ens om de kommer ha tid”
”Äsch, det har de säkert”
”Åh jag kan knappt vänta!” säger Rebecca och ser överlycklig ut. Jag älskar att se henne så glad. Hon träffade Niall under lovet då jag fick stanna hemma, men hon reagerar ändå roligare än mig. Jag vet inte om det är för att jag och Harry alltid ska ha massa problem att ta itu med och att de är helt jävla perfekta men… de verkar alltid ha det så bra och ha det så roligt. Jag förstår inte riktigt hur de aldrig kan bråka. They’re the perfect match I guess. Även om jag inte skulle byta ut mitt och Harrys förhållande mot något i hela världen.
När läraren kommer och öppnar dörren går Patricia in i mig så jag flyger in i väggen och jag glor efter henne när hon går in  klassrummet. Hon måste ha hört det vi pratade om.

Den kvällen äter jag middag ensam hemma med Emilia. Pappa hade någon sorts affärsmiddag och ville att mamma skulle följa med. Jag fick välja mellan att stanna hemma med Emilia eller följa med jag också. Och självklart valde jag att passa henne. Aldrig i livet att jag sitter på någon himla affärsmiddag när jag både har läxor och skola imorgon. Det bästa med att vara ensam hemma är att man kan göra vad som helst. Därför bestämmer jag att vi ska sitta framför tv:n och äta. När jag gjort i ordning så att hon kan sitta med sitt lilla bord och sin lilla stol framför bolibompa sätter jag mig ner i soffan med en enorm suck. Som tur va behövde jag inte laga mat själv utan mamma förberedde innan de åkte. Så jag sätter mig med datorn i knäet och tallriken över för att avsluta lite läxor. Det tar ett tag och jag får bara en paus när jag behöver gå och lägga Emilia. Hon är både jobbig och tjurig ikväll så jag får släpa henne upp för trappan.
”JAG VILL INTE!” skriker hon och sprattlar med benen.
”Emilia sluta jag har saker att göra!”
”VILL INTE!”
Jag får dra in henne i badrummet och låsa dörren för att hon inte ska komma ut. Sedan tar jag hennes tanborste och sätter på tandkräm innan jag drar med henne till toalocket och sätter mig på det.
”Gapa”
Hon vägrar. Jag tar ett djupt andetag…
”Gapa”
Hon ger sig inte. Och jag känner hur ilskan bubblar upp i mig.
”Snälla Emmi öppna munnen”
Till och med hennes smeknamn funkar inte. Men då får jag en idé.
”Strunt samma då… vill du veta en hemlighet”
Hon ser argt och förvånat på mig när jag tar upp henne och sätter henne i mitt knä.
”Kommer du ihåg min kompis Harry”
Hon ser fortfarande helt arg ut så jag försöker igen.
”Du vet Harry som inte kan svenska, som var här och åt pankakor”
Hon nickar långsamt på huvudet.
”Han kommer tillbaka hit snart” säger jag glatt och håller upp tanbortsen. Hon öppnar fortfarande inte munnen och min plan om att distrahera henne verkar inte funka.
”När då?”
”Om några veckor” säger jag med ett leende ”kul va?”
Hon rör inte en min och jag skrattar nästan. Jag vet inte om det är för att hon ofta sitter och tittar på killarnas musikvideor och fortfarande är så blyg men roligt är det i alla fall.
”Du måste ju bortsta tänderna så att de inte ramlar ut, det kan ju inte vara så kul att behöva hälsa på Harry utan tänder eller hur?”
Hon sneglar mot tandborsten och sen på mig igen.
”Snälla borsta bara tänderna så kan du få spela en stund på min mobil”
Hon tänker i några sekunder, innan hon till slut öppnar munnen och gapar tveksamt mot mig. Yes! Äntligen.
”Tack” säger jag med en suck och börjar borsta tänderna på henne.
När vi är klara på toan går vi in i hennes sovrum där hon byter om till nattlinne. Sedan räcker jag henne min mobil och hon lägger sig snällt i sängen. Tack gode gud för att hon inte bråkar mer. 
Jag låter henne spela ett tag tills hon börjar gäspa som en tok och knappt orkar prata med mig längre. Då tar jag mobilen, kramar henne godnatt och släcker innan jag försiktigt går ut genom dörren och stänger den. Sedan går jag ner till vardagsrummet igen och försöker jobba med läxorna. Jag måste verkligen sköta skolan nu innan sommaren, så jag kan få som jag vill utan att mina föräldrar blir arga och besvikna på mig. Jag har ju som sagt inte ens tagit upp detta med att flytta till London än... men jag ska! Så fort det blir ett bra tillfälle.. Nu måste jag dessutom berätta att Harry kommer hit. Vad kommer de tycka om det?
Ja herregud alla kapitel jag skriver suuuuger. Men mellankapitel är verkligen det tråkigaste som finns. Speciellt när man har som en historia i huvudet som man vill skriva ut men måste vänta med för att det ska bli verkligt. Jaja! Snart kommer det roliga jag lovar! :) Kommentera... sjukt att så många läser men bara 8 pers kommenterar. Det är ju för att jag får sån fin respons som jag fortsätter skriva!


The Center of Attention - Kapitel 68

Previous: Jag lutar mig upp och ger honom en lång kyss innan jag också släpper greppet om min pojkvän. Sedan går jag vidare till både Zayn och Liam, innan vi tjejer står helt redo att gå med våra handväskor i händerna. 
”Call me when you get home” säger Harry och håller upp ena handen för att vinka. Jag nickar och ger honom en liten slängkyss. 
”Call me too” säger Zayn, och Jossan nickar. Sedan säger vi hejdå, vänder oss om och går.

Det är nu den 16 april. Jag har inte träffat Harry sen jag åkte hem i februari. En hel del har hänt sedan jag åkte och ibland vet jag inte hur jag ska hantera det. Jag kan väl börja med det viktigaste, Carolines barn har kommit. Den 15 mars klockan 17.43 föddes William Edward Flack. Jag vet inte om Caroline gav honom mellannamnet Edward på grund av Harry eller inte, men eftersom att det är Harrys mellannamn också är det nog så. William kommer från hennes farfar fick jag höra. Han heter dock inte Styles i efternamn vilket jag tycker är bra, då de fortfarande inte gjort faderstestet. Jag vet inte varför det inte blivit av än heller. Men jag antar att det har något med att Caroline drar ut på det att göra. Jag vet inte... Jag har bara en känsla av att hon försöker med något. Harry var med under förlossningen i alla fall. Killarna skulle till Irland just den dagen för konserter, men Caroline ringde honom någon timme innan de skulle åka och sa att hon var påväg in till sjukhuset. Därför fick killarna åka utan honom... 

Jag är både glad och ledsen över alltihopa. Jag är glad över att Harry är lycklig, att han kanske har fått en son. Men en del av mig känner sig bortglömd här borta, och ibland önskar jag att det var mitt barn han blev pappa till. Inte Carolines. Jag kommer ihåg när han skickade bilden på honom och lilla William, dagen efter förlossningen. Och hur det högg till i hjärtat på mig. Nu finns inte bara jag i Harrys hjärta, utan William också. Jag vill bara att han ska göra faderstestet så snabbt som möjligt så vi faktiskt vet. Men något i mig känner att det kommer dröja ett tag innan det blir gjort. Och Harry kommer fästa sig.

Mina föräldrar kan inte heller riktigt acceptera det verkar det som. Mamma som redan har varit på mig med åsikter om Harry är ännu värre nu. Hon tycker det är helt otroligt att han har ett barn nu, även om hon varit väldigt stöttande för mig och mina känslor. Redan när jag fick reda på att Caroline var gravid och att det var en stor chans att barnet var hans, var hon stöttande. Men jag tror att hon inte litar så mycket på Harry. Och jag tror att varken min mamma eller pappa vill att jag ska vara med en kille som har barn. Jag menar jag är inte ens 18 än. Jag kan bara hoppas och önska att deras åsikter ändras.

Det andra viktiga som hänt är väl att Josefin och Zayn faktiskt har gjort slut. När jag frågade henne om det på flygplanet var det inga tvivel alls. De hade faktiskt redan gjort slut när vi var där... Jag var så inne i Harry och mig själv att jag inte såg att de aldrig kysste varandra när vi sa hejdå. De båda hade varit överens om det kvällen innan, och de ville fortsätta vara goda vänner även om de inte är tillsammans längre. Jag hade svårt att tro på det först. Det funkar inte så liksom. Om man har varit tillsammans kan man inte vara vänner. Men dessa två ändrade min syn på det. De pratar fortfarande i telefon och via skype. De delar fortfarande tankar och känslor, bara att de inte är kära i varandra längre. Jag är glad att de är vänner, men det är ändå synd. De var ett sådant fint par, och Zayn verkade verkligen gilla henne.
Annars flyter skolan på som vanligt. Proven och läxorna är det ända som håller mig sysselsatt och distraherad i väntan på min födelsedag och juni. Ibland känns det som att tiden går i slowmotion i högarna av plugg, men jag kämpar på. På påsklovet hände absolut ingenting, mina föräldrar lät mig inte göra någonting förutom att hälsa på släkten. Vilket sög.

Jag suckar där jag ligger i min säng, djupt nedgrävd i mina tankar. Tankar om allt. Sextonde april alltså. Jag ser upp mot kalendern jag har på dörren i mitt rum och ser på datumet. Med stora, feta, röda bokstäver står det Melbourne bredvid nummer sexton. Det är killarnas tredje dag där nu. Det svider extra hårt att de är ända borta i Australien, ett ställe jag alltid velat besöka… Där det är varmt och soligt just nu. Här i Sverige har snön precis försvunnit, men det är fortfarande kyligt som tusan och jag vill helst stanna inomhus. Jag vill iväg på turnen nu! Så jag kan besöka olika städer och uppleva saker, inte sitta här och ruttna. Igår var killarna på någon gala eller något… själv satt jag i soffan med min fökylda lillasyster. Härligt det. Jag tar upp min mobil från nattuksbordet, och går in på twitter för att se om något nytt hänt. Jag ser på bilderna som fansen lagt upp på killarna igår och läser olika nyheter. Det är faktiskt riktigt häftigt hur de håller sådan koll, då slipper jag fråga honom vad som har hänt (haha)! Men när jag ser en av bilderna på honom med den fina kostymen och fluga från igår kan jag inte hålla mig, jag måste prata med honom. Jag tar snabbt fram hans nummer och ringer. Jag pratade med honom igår innan han åkte men det spelar ingen roll, jag måste höra hans röst.

”Hello..?” säger hans rossliga röst trött i andra änden.
”Are you sleeping?” frågar jag förvånat och ser mot min väggklocka, sex… alltså måste den vara… oj… fyra på natten i Australien.
”Not anymore” säger han med ett litet skratt ”what’s up?”
”Sorry!” säger jag ledsamt ”I can call you in the morning or something instead”
”No no, it’s okey” säger han med en gäsp ”what’s up?”
”Nothing… I just saw this picture of you from last night and I wanted to hear your voice”
Det är tyst ett tag i andra linjen. Jag hinner nästan undra om han somnat om.
”Oh you mean the Logies Awards?”
”Yeah” säger jag och ser ner på min ena svala på handleden. Snacka om att min mamma och pappa balla ur när de såg den. Jag trodde de skulle döda mig. Men när jag faktiskt berättade vad den stod för några dagar senare när de lugnat ner sig tror jag att de tog de bättre. Jag menar, de gillar den inte… men de har accepterat den nu. ”Did you have fun?”
”Yeah it was amazing”
”I know I asked before but… how’s Australia?” frågar jag med ett flin. 
”It’s amazing…” säger han ännu mer sömnigt än förut. Jag skrattar lite.
”Is everything amazing over there?”
”Mhmm…”
”Just let me call you when you’re awake instead” säger jag och biter mig i läppen med ett leende. Jag saknar honom så otroligt mycket. Nästan läskigt mycket. Jag kan inte fatta att det har gått cirka tre månader sedan vi sågs.
”Okey…” säger han och gäspar igen ”I wish you were here”
”Ditto…”
Han andas tungt och trött i andra luren, och jag sväljer hårt. Jag undrar om han saknar mig lika mycket som jag saknar honom…
”I’ll talk to you later, okey”
”Okey… bye… I love you”
”I love you too, sleep tight”
Sedan lägger jag på. Det är nästan så att jag vill gråta. Så har det varit de senaste två månaderna. Jag saknar honom mer och mer varje dag, och det finns vissa dagar som jag vill ge upp och bara åka och träffa honom. Strunta i vad mina föräldrar säger. Men jag vet att jag snart är 18, jag vet att jag snart kan gå min egen väg. Jag har inte vågat ta upp det med dem än, men jag ska. Snart. Just nu fokuserar jag bara på att klara mig utan Harry. Precis som han fokuserar på att klara sig utan mig. Vi vet att det här är vårt största hinder. Vi måste klara den här tiden utan varandra, för att få vara tillsammans sen. Och det kommer bli awesome.

Jag lägger ner mobilen på bordet igen och reser mig upp innan jag börjar gå ner till nedervåningen. Jag vet verkligen inte hur jag ska berätta det. Att jag kanske väljer att flytta till London för att bo med Harry och plugga där. Det känns som att de har ändrat uppfattning om honom de senaste månaderna på grund av alla val jag gjort och hur mycket skola jag har missat. Detta med William har också varit mycket att ta in för dem. Mamma vill inte höra om det längre. Hon vet att Caroline är mycket äldre än honom och det blir hon… äcklad av antar jag. Jag förstår henne på ett sätt. De har träffat honom en gång och har bara fått en liten uppfattning om vem han är som person. De har inte sett honom på flera månader och då får man sin uppfattning av det man får höra av andra. Visst, de brukar ropa på mig och bli glada när han och killarna kommer upp på tv. Men ändå, om han får mig att göra dåliga val enligt dem kommer de inte gilla honom. Även om jag vet att de inte har någon anledning till att ogilla honom… han är perfekt. Hans misstag spelar ingen roll. Jag stöttar honom och kommer alltid göra det.
När jag kommer in i köket står pappa där och lagar middag.
”Vad blir det?” frågar jag och försöker känna på lukten.
”Spagetti med köttfärssås” säger han och lutar sig trött mot bänken med korsade armar. ”Varken mamma eller jag orkade göra i ordning något avancerat”
”Det är okej” säger jag med ett leende innan jag fortsätter ut i vardagsrummet. Där ligger mamma på soffan och tittar på ’En plats på landet’. Emilia sitter snörvlandes på andra sidan soffan med utsträckta ben och med mammas iPhone i handen. Jag hoppar ner i soffan brevid henne.
”Hej!” säger jag glatt och ser ner på skärmen ”vad spelar du?”
”Pettson och Findus” säger hon glatt med världens hesaste röst och trycker på skärmen.
”Vad kul” säger jag och fortsätter titta.
”Har du gjort klart alla läxor än?” frågar mamma och ser på mig. Jag höjer på ögonbrynen.
”Mamma… det är måndag.”
”Jaja okej, men du hade ett prov på onsdag väl?”
”Jo, jag ska plugga till det”
”När då?”
Jag suckar. Hon har verkligen varit på mig de senaste veckorna. Ibland känns det som att hon bara tjatar för att få mig att lida. Som ett straff för att jag inte tog mig hem i tid från London.
”Efter maten”
”Borde du inte plugga innan maten också? Det är alltid bra att vara förberädd” Hon ser allvarligt på mig och jag reser mig upp med en hög suck.
”JAAA, okej herregud” säger jag irriterat och går ut ur vardagsrummet. Jag går förbi pappa. ”Ropa när maten är klar”.
Sedan rusar jag upp för trappan och in till mitt rum igen. Inte för att jag ska plugga då. Inte egentligen. Det orkar jag inte just nu... Jag tar upp mobilen för att se om någon har kontaktat mig under den extremt korta tiden jag var där nere. Och faktiskt har jag fått ett sms… från Harry.

i’m visiting you for your birthday by the way, night. xx
Det sämsta kapitlet jag någonsin skrivit. Men herregud jag orkar verkligen inte en miljon mellankapitel. Hoppas ni gillar det ändå. Puss på er och kommentera. Tänk på att det går fortare och jag lägger ner mer tid på kapitlen om ni uppskattar dem! Föresten var det någon av er som frågade om jag hade twitter/facebook. Facebook delar jag inte med mig av men min personliga twitter är @blahobla, dock svarar jag bara på frågor om novellen på @tcoaupdate. Sedan fick jag en fråga om jag kan uppdatera ett kort kapitel några gånger i veckan, och nje... det känner jag inte riktigt för. Jag gillar att ta tid att skriva långa kapitel utan att ha något speciellt schema. Hoppas ni förstår! x


RSS 2.0