The Center of Attention - Kapitel 58

Previous: ”Well…” fortsätter han ”I have to get back to work... I’ll call you later okay?”
”Okay…” säger jag och ser upp mot minnsväggen ”Oh… by the way! Check my twitter”
”I will” säger han vänligt ”bye, love you”
”Love you too, bye” säger jag innan jag lägger på och dunsar ner med huvudet i täcket och stönar. Ååååh vad jobbigt det där var. Jag hoppas i alla fall att han gick på det… det lät som det i alla fall.
Men man vet ju aldrig med Harry. 


Det är nu måndag den 30:de januari, tre dagar innan Harry’s födelsedag om man räknar med idag, och jag sitter hemma hos Becca med en öppen väska och klädhögar överallt. Eftersom att Harry’s ordningsvana med packningen har smittat av sig på mig och att hon alltid är så seg med packningen tänkte jag att jag kunde hjälpa henne lite. Jag packade nämligen klart för redan tre dagar sen och har gått igenom allt flera gånger så att jag inte glömmer något. Rebecca står vid sin öppna garderob och håller upp två olika klänningar. Plötsligt vänder hon sig mot mig och håller ut dem. 
”Den här eller den här?” frågar hon och viftar med dem båda. Den ena är vit och enkel med ett mönster i ryggen, den andra är också vit, men inte lika tajt och med lite mer detaljer. Jag ögnar dem i några sekunder innan jag pekar på den enkla.
”Den”
”Okej!” säger hon glatt och slänger slarvigt tillbaka den andra i garderoben innan hon viker klänningen och lägger ner den i resväskan.
”Räcker det här för fem dagar?” säger hon och drar lite i hakan som att hon skulle ha ett skägg där, och kollar på väskan. Jag biter mig i kinden. Ja, jag är avundsjuk över att hon ska stanna där med Niall i fem dagar (det blir väl fyra hela), när jag bara får en ända egentligen. Vi åker redan imorgon, men jag kommer inte träffa Harry förns i övermorgon. På kvällen dessutom. Sen åker jag igen på torsdag kväll. Hur orättvist är inte det? Men såklart är jag glad över att jag får träffa honom i över huvud taget. Jag önskar bara att det hade varit lite längre. Det känns som att jag kommer få abstinens eller något när vi väl är där och jag inte kommer kunna träffa honom ändå. Jag kommer bli galen. Dock är jag redan galen på mamma som inte låter mig stanna där länge. Jag menar, hur dum är inte den planeringen? Åka hem på en torsdag för att sedan kunna gå i skolan en fredag? EN fredag. Efter det är det helg. Hade kunnat åka hem på söndagen, men såklart får jag inte det för mamma. Fast nej… nu får jag skärpa mig. Jag ska vara tacksam för att jag får åka i över huvud taget. Mamma är jättesnäll som låter mig åka. Men villkoren suger.
”Jag tror det räcker” säger jag och ler där jag sitter på sängen. Hon ser sig omkring lite.
”Fast jag kanske borde ta med mig en varmare jacka… vi kanske åker till Irland för att hälsa på hans familj också…”
Jag biter ihop. Jag har velat träffa Anne och Robin ända sedan jag såg Harry igen. Även om vi hade gjort slut förut hade de båda en plats i mitt hjärta och jag var ledsen över att jag inte kunde träffa dem. Men… jag får väl chansen till det sen.
”Becca… du har den tjocka jackan på dig när vi åker” säger jag och ser humoristiskt på henne. Hon är så rolig när hon är småstressad.
”Just det ja, så du tror det här räcker?”
”Checka av allt på den här listan” säger jag och rotar i bakfickan. Ja, jag var snäll och tog med listan jag brukar använda när jag packar. Hon ser konstigt på lappen och tar den.
”Har du en lista…?”
”Döm inte, det är bra att ha!” säger jag bestämt och reser mig upp för att sedan gå mot hennes dator.
”Jaja” säger hon med ett skratt och sätter sig ner på huk framför väskan.
Eftersom att hennes saker, är mina saker också (och tvärtom) sätter jag mig slött vid datorn och pillar lite med bakgrundsbilden för att försöka komma på vad jag ska göra. Efter ett tag går jag in på youtube och kollar på lite videor, sedan går jag in på twitter och facebook. Jag har fortfarande inte varit inne särskilt mycket utan har bara skrivit någon enstaka tweet då och då. Jag sneglar mot Becca.
”Becca” säger jag och drar musen över symbolen som tar mig till mina mentions.
”Mm…” mumlar hon koncenterat.
”Brukar du läsa dina mentions på twitter?”
”Mm…” säger hon lika inne i sin egen värld.
”Becca!” säger jag en aning högre, och hon ser chockat upp.
”Vad!?”
”Jag ställde en fråga” säger jag och skrattar. Hon ser fortfarande på mig lika chockat.
”Vadå?”
”Brukar du läsa dina mentions på twitter?”
”Ja ibland” säger hon ”jag brukar svara också”
”Är det inte jobbigt?” frågar jag och tänker på allt hemskt människor kan skriva om oss bara för att vi är kompisar med fem killar som gör musik. ”Jag menar, de kan säga så sjukt elaka saker”
”Jag vet” säger hon och lägger ner pappret på golvet innan hon ser på mig igen ”men jag tar ändå liksom inte åt mig… de säger bara elaka saker för att de är avundsjuka och ledsna, jag menar allt de vill är att känna killarna, och här kommer vi och lär känna dem bara sådär liksom”
”Men ändå, de har ingen rätt att kalla oss saker för det…?”
”Äsch, de är inte värre än Elina och Patricia…”
”Så du blir inte ledsen när de säger att du förtjänar att dö?”
”Jo såklart jag blir, men jag känner att jag kan ta all hat i världen så länge jag har Niall vid min sida. Han stöttar och älskar mig. Allt hat är värt det… för jag har den jag älskar.”
Jag bara stirrar på henne. Jag menar, Becca kan vara djup… det vet jag. Men det här var vackert.
”Jag fokuserar på de positiva kommentarerna istället” säger hon med ett leende innan hon tar upp pappret igen. Jag sitter där ett tag och ler lite för mig själv. Jag har aldrig sett det på det sättet. Varför har jag låtit det trycka ner mig när jag kan känna mig lyckligt lottad istället? Jag har ju after all Harry. Och JA, han är värt det. Varför har jag inte bara skrattat åt det och tänkt ’det spelar ingen roll vad du tycker för det är ändå jag som har honom’ åt tweeten där något fan säger att jag är ful. Jag vänder mig hastigt om i stolen och klickar på mentions-knappen. Sedan tar jag ett djupt andetag och läser första tweeten.

@lily1D: @tessamelin looks like a fucking goat on crack!

Jag behöver inte ens försöka skaka av mig den kommentaren. Jag skrattar rakt ut bara av att läsa den. Hur fan ser en get på crack ut egentligen? Jag läser nästa.

@hazzascurlsss: are you going to Hazzas birthday party? xxx

Det börjar jag bara le av. Allt hon gjorde var ju att ställa en fråga, på ett trevligt sätt dessutom. Det är nära på att jag svarar att jag ska dit, men sedan kommer jag på mig själv.

@tessamelin: no, i’m not going! my parents said no :(

Jag läser några stycken till, både positiva och negativa. Såklart blir jag lite ledsen när jag läser de hoten jag får och konversationer mellan fans som säger att jag inte förtjänar Harry. Men då tänker jag tillbaka på att jag faktiskt har honom. Han älskar mig. Dessutom tror jag att jag älskar de fansen som faktiskt gillar mig och de andra tjejerna. Vissa fans har till och med bilder på oss som profilbilder. Dessutom får jag in hundratals nya tweets nu när de verkat förstå att jag är online, och jag får svara på många fler frågor och börjar följa så många jag kan som frågar om det. Jag kollar också in de andra tjejernas twitter, och alla killarnas. Saga har såklart inga problem med att käfta emot till de fansen som skriver elaka saker. Saga har aldrig varit en sådan som blir påverkad. Hon vet att hon är bäst ändå liksom haha.

”Hur går det?” frågar Becca plötsligt och jag ser på henne. Jag funderar lite på vad jag ska säga. Det är konstigt men… jag har faktiskt kul. Jag trodde aldrig att jag kunde ha kul på twitter men, att svara de snälla fansen gör mig riktigt glad.
”Det går bra… faktiskt” säger jag och ser tillbaka på skärmen ”så länge jag fokuserar på de bra tweetsen och ignorerar de negativa”
”Jag sa ju det” säger hon glatt och drar igen dragkedjan på väskan. ”Jag packade i lite mer saker men nu är jag klar”
Hon går och hämtar en stol och ställer den bredvid mig framför datorn. Jag hoppar in lite så att hon får plats. Jag är precis inne på Harry’s twitter och tittar på den senaste bilden han la upp... igår faktiskt. En jättegullig bild på Niall i en grön snapback-keps.
”Titta” säger jag och pekar. Hon ler.
”Jag vet” säger hon generat och låser upp sin mobil och visar för mig ”jag har den redan som bakgrundsbild”
Jag skrattar och visar min. Den har också med Harry att göra. Det är bilden från Spanien där våra händer är sammanlänkade mellan solstolarna. Och JA, jag letade upp den…
Vi skrattar båda två åt våra bilder ett tag, sedan lägger vi ner mobilerna och hon ser på sin armklocka.
”När måste du gå?” frågar hon och jag ser ner på hennes arm. Halv sex.
”Jag vet inte, kan jag äta här?”
”Tror jag säkert” säger hon och tar upp mobilen ”jag ska fråga mamma”.
Efter samtalet nickar hon mot mig och ger tummen upp.
”Du kan äta här”
”Great” säger jag och fortsätter klicka runt på twitter. Becca drar in stolen mer och läser det jag läser. Vi sitter ett tag där och skrattar åt elaka kommentarer och roliga tweets om killarna. Till slut klickar vi på en länk till något som tydligen kallas twitlonger, och en lååång text kommer upp. Vi båda läser snabbt igenom.

@1Dismyl1fe:
I don’t get what your problem is, what has Tessa ever done to you? What has any of the girls done to you? If you just randomly met them and became friends with them, would you wanna get hated on too? The only reason you call her ugly and stuff is because you’re so god damn jealous of her. Of what she has with the guys. So what if she’s dating Harry? And so what if she’s just friends with him? It’s their business and his life. If he likes her, why shouldn’t we? I thought that fans were people who always supports and loves their idols. So what are we doing here? All you do is hate on the people they love. Their friends and girlfriends. And most importantly, the girls have done nothing to you. So why not just support the guys as much as we can and respect their choice of friends? Tessa genuinely sounds like a nice girl, she’s just a normal girl like us. She’s not some acress or model or whatever. Not that it matters to you either way it looks like. When he dated Ally you hated on her for being a singer, and now you’re hating on Tessa who’s just a normal girl. Just leave them be and let them live their life.

Jag ser länge på skärmen. Jag blir väldigt glad, men mest rörd av att hon har försvarat mig och de andra på det här sättet. Och jag tycker att hon har hundra procent rätt. Det är killarnas liv. Jag förstår inte varför de tror att de äger dem bara för att de är fans. De är bara människor.
”Jag visste inte att Ally sjunger…” säger Becca och rynkar på ögonbrynen. ”Hon sa inget om det till mig”
”Inte till mig heller” säger jag samtidigt som jag snabbläser igenom texten en gång till. ”Jag har aldrig hört om henne förut heller”
Eftersom att jag inte vill starta något bråk eller något retweetar eller svarar jag inte på tweeten. Utan jag börjar bara följa tjejen som skrev det. Sedan går jag in på youtube igen och söker på Ally Jones, och faktiskt finns det musik. Jag trycker på den första som kommer upp. En lugn melodi börjar spelas och en fin röst kommer ur högtalarna.

”Man kan ju gissa vilka den låten handlar om…” säger Becca och ser lite stött på mig ”jag trodde hon blev vår vän till slut jag…”
”Men hon la upp den för länge sen” säger jag lugnt ”långt innan vi träffade henne”
Texten rörde mig verkligen. Jag visste att Harry inte hade behandlat henne bra men att få det beskrivet sådär gör mig otroligt ledsen. Att hon tar upp mig i låten också gör det bara värre. Att hon kände sig så utelämnad när jag och Harry inte ens var tillsammans längre är sorgligt.
”Tycker det var lågt att hon tog upp dig i låten i alla fall…” säger Rebecca buttert och lutar armen på bordet ”hon vet ju inte hur du kände heller”
”Hon var bara desperat…” säger jag sorgset och tänker tillbaka på kvällen då hon sa att han fortfarande älskar mig. Jag har inte förstått hur mycket han faktiskt betydde för henne. Även om jag aldrig kommer fatta varför, så illa som han behandlade henne. Jag är inte arg på henne alls för den här låten. Jag tycker den är vacker. Sorgligt vacker. Den ända biten som fick mig att le lite var den i slutet där hon sjunger ”I bet she can’t sing I bet she can’t write the lyrics to make your heart beat, sing notes to make you go weak”, eftersom att det var precis det som hände i Holmes Chapel. Då jag skrev en helt egen låt från hjärtat, och sjöng den för honom. Jag kan väl inte säga att jag kan sjunga, och jag kanske inte är den bästa låtskrivaren. Men jag fick i alla fall hans hjärta att slå.

Till middag äter vi tacos. Massa tillbehör och enormt mycket ostsås, det är godast så! När vi ätit klart kommer hennes mamma med massa julsaker som ska städas undan för året och vi snor de sista tomteblossen. Vi ställer oss utanför henne och skriver massa saker i luften med dem. Som Harry och Nialls namn t.ex.
Jag tar en jättefin bild på hennes händer när hon håller i ett tomtebloss också som jag lägger ut på twitter. Alla måste bli jätteförvånade över hur jag helt plötsligt uppdaterar som en tok efter att ha undvikit twitter i snart ett år. Därför bestämmer jag mig för att ta det lite lugnare och inte tweeta igen förns på Harrys födelsedag. Jag börjar gå hemmåt runt åtta och pratar med Harry telefonen på vägen hem. Han låter fortfarande lika sorgsen över att jag inte kommer. Jag kan verkligen knappt vänta längre! Jag vill se hans fina, glada leende. Men imorgon efter skolan kommer vi. Då jävlar!
Tänkte nästan säga förlåt för att jag lägger upp ett till kapitel så fort, men sen kom jag på att ni förmodligen gillar det! Kom ihåg att kommentera dock då de är det som får mig att vilja fortsätta! :)
Tycker också att ni kan spana in min fina väns novellblogg också: pursuitofhappy.blogg.se! Hon har precis börjat skriva och några läsare/kommentarer skulle uppskattas :)


The Center of Attention - Kapitel 57

Previous: Jag fortsätter att kyssa Harry samtidigt som jag backar bakåt. 
”Promise me you’ll talk to you parents” säger han mellan kyssarna, jag nickar och fortsätter kyssa honom. Till slut stönar Saga högt och tar tag i min hand. 
”Let’s go!” upprepar hon och börjar dra i mig. Jag kysser honom snabbt en sista gång innan jag dras helt ifrån honom. Han räcker mig snabbt väskan innan han stannar. Och jag ser tillbaka på honom när vi går. 
”Bye” ropar jag och vinkar
”Bye” ropar han tillbaka och gör en slängkyss mot mig ”I love you”.
Resan hem går snabbt. Det känns som att jag precis satt mig ner när vi landar hemma i Sverige igen. Mina tankar har varit hos Harry borta i Spanien ända sedan vi skildes åt och jag önskar inget mer nu än att bara åka tillbaka. Saga har stört mig hela vägen om hur kaos det är på twitter över alla bilder som tagits under veckan men jag viftar bara bort det. Harry har rätt. Man ska inte bry sig. Och jag känner att ända sättet för mig att inte bry mig just nu är genom att inte kolla twitter. Då och då, är okej. Men inte nu, inte när allt är så nytt för dem. Dessutom har jag gjort min twitter-tabb denna veckan redan. Jag tar upp bilden på Harry med stenen på mobilen igen och ler för mig själv när jag sitter i baksätet på bilen med Mamma där fram. 

”Vad hade ni för er då?” frågar hon efter de tretusen frågorna hon redan ställt. Jag suckar med ett litet leende och tänker tillbaka på veckan. Alla föräldrar visste ju redan om att vi skulle möta killarna där. Alla visste, förutom jag.
”Umgicks”
Mamma skrattar till .
”Jo det förstår jag, men var ni på stranden, gick ni på stan?”
”Jo vi gjorde det mesta man gör på semester mamma” säger jag och ser ut genom fönstret på det snöslaskiga Sverige. Mamma ler mot mig. Det verkar som att hon håller på att tröttna på min attityd, men jag vet att hon inte kommer bli sur då hon förstår att mitt dåliga humör beror på Harry. Jag fick lämna honom precis när jag fått honom tillbaka. Hon har ingen rätt att hålla på, och det vet hon. Därför blir hon tyst och fokuserar på att köra resten av vägen.

När vi kommer innanför dörren springer Emilia genast fram till mig och ger mig en bamsekram och jag skrattar högt. Hon är så söt, och jag har faktiskt saknat henne. Det håller dock inte länge då hon är trött, gnällig och snart ska sova. När mamma gått iväg med henne för att sätta på sig nattlinnet och borsta tänderna gossar jag ner mig med pappa i soffan framför TV:n.
”Hade du kul då?” frågar han för tredje gången, precis som mamma. Jag nickar bara och ler. Jag undrar om han vet hur det är mellan mig och Harry nu eller om han inte har någon aning. Jag menar, mamma är mamma. Hon och jag kan prata om allt. Hon förstod läget på direkten. Men pappa, han har alltid varit emot bilden av att jag ska ha en kille och jag tror att det tog en massa övertygning från mamma för att få honom att ens låta mig åka på den här resan då han förstod att Harry skulle vara där. Men det är väl lite så pappor ska vara? Har mamma berättat för honom eller inte? Jag harklar mig och ser på honom.
”Det är bra mellan mig och Harry nu”
Han nickar smått och ler efter en stund mot mig.
”Jag förstod att det skulle hända”
”Men va?” säger jag och flinar ”hur då?”
”Du vet att, jag och mamma gjorde slut flera gånger när vi fortfarande bodde långt ifrån varandra”
”Jaha?” säger jag och lyfter på ögonbrynen. Jag och Harry gjorde inte slut på grund av distansen.
”När man bor långt ifrån varandra är det nästan som att man har två liv, ett när man är med den man är tillsammans med och ett när man är ifrån varandra, det blir svårt att hålla ihop allting”
”Men pappa, jag och Harry gjorde inte slut på grund av distansen”
”Nej jag vet, men lyssna… även om det är svårare att hålla ihop allting… känner man sig aldrig mer hel än när man väl är med den personen”
Jag ler och tittar på pappa samtidigt som han pratar. Även om jag inte förstår vad det här har med att jag och Harry har blivit tillsammans igen att göra blir jag glad över att höra honom prata på det här sättet. Det kommer som en chock… men det gör mig glad att han och mamma älskar varandra precis lika mycket som i förut. Pappa forsätter.
”Man kan göra misstag när man är ifrån varandra, eftersom att det är så svårt att hålla ihop allting… jag och mamma gjorde massor av misstag, men var precis som du och Harry, mogna och gjorde slut på ett vuxet sätt… då man skildes åt som vänner”
Jag nickar och ser allvarligt på honom. Jag tänker tillbaka på dagen då jag och Harry gjorde slut. Hur vi låg tillsammans i sjukhussängen och bara höll om varandra.
”Och vet du vad?” Pappa stryker mitt hår en aning innan han ser på mamma som precis kommer in genom dörren med lillan springades efter. Jag skakar på huvudet
”vi kunde aldrig hålla oss ifrån varandra längre än några månader”
Jag ler glatt och ser på mamma som slår sig ner i soffan.
”Är det sant mamma?”
”Vadå?” frågar hon och lyfter upp Emilia som har en napp i munnen och ser sömnig ut.
”När du och pappa gjorde slut förut, kunde ni inte hålla er borta från varandra längre än några månader då?”
Mamma skrattar.
”Det var han som inte kunde hålla sig ifrån mig!”
Vi skrattar åt det och pappa dricker en klunk av sitt te.
”Det jag menar är i alla fall att om man har något så svårt som ett distansförhållande kan man inte förvänta sig att allt ska vara perfekt. Man hittar alltid tillbaka till varandra till slut”.

Samma kväll ligger jag i sängen och tänker på det pappa sa. Han har en poäng, men ändå inte. Jag vet inte om det han sa stämmer, det kanske bara är det han hoppades på när han och mamma gjorde slut för hundra år sedan. Men de fick ju till slut varandra ändå. Och nu har jag Harry, för tillfället. Jag är rädd för hur länge han kommer vara intresserad av mig. Jag hoppas på att det håller den här gången. Jag måste fortfarande prata med honom om Caroline. Om bebisen är hans vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Jag undrar vad han kommer tycka också, hur han kommer reagera. Men om pappa har rätt, kan jag inte hålla fast i de gamla misstagen. För de betyder ingenting. Jag måste stötta honom. Man stöttar de man älskar oavsätt vad. Precis då hör jag hur mobilen vibrerar på nattuksbordet. Jag tar snabbt upp den och kollar på displayen, det är Harry som ringer.
”Hi babe”
”Hey” kommer ut ur andra änden med den där härliga, mörka, rossliga rösten jag älskar. ”I didn’t wake you did I?”
”No.. I was just thinking about you” svarar jag och ler för mig själv samtidigt som jag sätter på högtalaren så jag slipper hålla i telefonen.
”I was just thinking about you too” säger han ”I thought about calling you… so I did.”
Jag ler lite och skrattar sarkastiskt.
”Ha-ha”
Han skrattar i andra änden.
”What did you think about?”
”Just that… I love you and stuff”
Jag kan känner hur han ler i andra änden.
”And stuff?”
Jag pillar lite med mitt duntäcke. Jag vet inte om jag är redo att ha konversationen om Caroline, tillit och allt det där än. Speciellt inte över telefon. Just nu känner jag att jag kan lita på honom, allt det där med Caroline kan vänta tills jag kommer till London. Just det ja… London. Jag glömde att fråga mina föräldrar.
”Yeah… I was thinking about what to get you for your birthday” säger jag och biter mig i läppen. Don’t judge me… Jag har faktiskt tänkt på det mycket. Bara inte just nu.
”Really?” säger han som ett litet barn ”did you come up with anything?”
”No…” säger jag och suckar ”you already have everything”
”I don’t have everything!”
”You do too!” säger jag envist ”I don’t like this whole money thing, it makes it hard for me to buy you presents”
Plötsligt slutar han skratta och ändrar tonen.
”You know, you could get me an apple and I’d still be happy…”
”Yeah right...” Jag himlar med ögonen.
”Seriously” säger han lågt ”just because I can buy things myself these days it doesn’t mean that I don’t appreciate the gifts I get from family and friends… the opposite actually. Get me anything you want, I’ll love it just because it’s from you”
Jag lutar mig bak i sängen och känner hur mitt hjärta slår hårt. Han är verkligen speciell, min Harry. Jag trodde att kändisskapet skulle ta honom med storm, och att han skulle bli precis som alla andra rika människor. Men han verkar vara precis samma Harry som hans mamma beskrev för mig borta i Holmes Chapel.
”I love you, you know that right?” säger jag lågt ”nothing’s changed.”
Jag behöver inte ens beskriva det sista jag säger. Han förstår. Jag älskar honom precis lika mycket som innan den där kvällen. Kvällen då Caroline ringde.
”I love you too” svarar han.
Det är tyst ett tag. Vi bara lyssnar på varandras andning. Jag önskar att jag kunde vara kvar med honom i Spanien. Det har bara gått några timmar sedan han höll mig i sina armar men jag vill ändå tillbaka. Jag vill bo i en bubbla med bara honom, där inga misstag kan göras eller problem kan uppstå. Där vi bara kan vara.
”I miss you” säger han.
”Miss you too…” säger jag och blundar. Att han tänker precis likadant får mig att sakna honom ännu mer.
”Have you asked your parents yet?”
”No, not yet”
Jag vet att han blir ledsen. Jag sa att jag skulle fråga så fort jag kom hem.
”Why?”
”I forgot” säger jag försikigt ”I’ll ask the first thing tomorrow morning”
”You want to come, right? It’s not just something you say to make me happy?”
”Of course I want to come!” säger jag högre ”It’s just… I’m not sure I’m gonna like the answer they give me anyway…”
Han säger inget. Jag fortsätter.
”I’ll ask them tomorrow, I promise”
”Yeah…”
”I have to sleep now” säger jag och sneglar mot klockan. Jag har skola imorgon. ”but I’ll text you when I know”
”Okey… I love you”
”Love you too” svarar jag.
”Night”

Jag vaknar exakt tre minuter innan väckarklockan ringer nästa morgon. Jag hatar när det händer. Jag menar, jag kunde sovit hela 180 sekunder till. Jag slår irriterat av den, hasar mig upp ur sängen och sätter på mig morgonrocken innan jag går ned till nedervåningen. Mamma och Emilia är uppe när jag kommer ner. Det brukar vara så, Emilia vaknar så pass tidigt och låter varken mamma eller pappa vara tills någon går upp med henne. Det var en period då de försökte få henne att somna om i deras säng, men det slutade bara med att hon legat och stört båda två så ingen av dem fått någon sömn. Nu verkar det vara mammas tur att gå upp med henne. Hon sitter på köksbänken och Mamma ger henne en macka innan hon ser trött mot mig.
”God morgon”
”God morgon” säger jag trött tillbaka och går till kylskåpet. Jag är för trött för att rosta bröd så det får bli fil med flingor idag. Jag tar fram allt jag behöver och sätter mig sedan på barstolen med Emilia bredvid mig på bänken. Hon sitter där, helpigg, ätandes på sin macka med benen dinglandes. Jag förstår inte hur småbarn kan vara så pigga! Om man vaknar tidigt är det ju så skönt att bara kunna somna om. Men nej, såklart ska man upp i kylan och leka. Helt otroligt…
Som tur var är hon för hungrig för att prata med mig under frukosten som hon brukar, och sitter bara där tyst och äter på mackan. Jag somnar nästan om i skålen och får till slut ställa mig upp för att hålla mig vaken. Verkar som att veckan i Spanien har fått in mig i en annan dygnsrytm. Great.

När jag ätit upp har fortfarande pappa inte kommit ner så jag bestämmer mig för att ta det senare och går istället upp för att göra mig i ordning. Jag duschar, sminkar mig, klär på mig och fixar håret… det vanliga. Sedan sätter jag mig vid datorn och kollar in facebook, som jag inte gjort på år och dagar känns det som. Jag har fått hundratals nya vänförfrågningar som jag bara ignorerar. Känns skönt nu att veta att jag har haft det mesta på min facebook som privat. Inga har kunnat se något, hoppas jag. Jag svarar på meddelanden från vänner och icke vänner. De flesta jag faktiskt känner frågar om jag vet om fester de kan gå på, och om detta med att jag är utomlands och festar med One Direction faktiskt stämmer. Det blir enkla, vänliga svar. Till de jag inte känner dock, som frågar om jag faktiskt är Tessa Melin som känner One Direction, svarar jag nej till. Det kanske sprids eller något, och då slipper jag fans som försöker lägga till mig hela tiden.
Jag packar också min väska och väljer ut en mössa jag ska ha på mig, sedan rusar jag ner till köket igen. Jag har en kvart på mig att diskutera detta, och jag kan bara hoppas på att pappa har vaknat nu.

”God morgon!” säger han glatt när jag kommer in i köket. Han sitter där med sin kaffekopp i handen och en tidning framför sig på bänken som vanligt. Jag ler mot honom och säger god morgon tillbaka. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta upp det här. Ska jag ta det på det självsäkra ”jag tänkte bara berätta för er att jag ska åka till London om en vecka…”, eller ska jag ta det på det lite mer frågande, gulliga sättet? Ingen aning. Mamma kommer in med Emilias Barbie-mugg som är tom och ställer den i diskmaskinen. Jag närmar mig dem långsamt och osäkert.
”Jooo…” börjar jag och ser på dem båda ”jag skulle vilja prata med er om en sak”
Pappa höjer på ögonbrynen och mamma vänder sig om. Jag slår vad om att de tänker på en katastrof eller något just nu. De tror säkert att jag är gravid eller att jag fått en könssjukdom. Jag fortsätter.
”Harry fyller år den första och…”
”Nej” säger mamma strängt innan jag ens avslutat meningen. Mina axlar faller ihop och jag ser ledsamt på henne.
”Varför inte?” säger jag gnälligt
”Vad?” frågar pappa som ett jävla frågetecken.
”Du kan inte vara borta från skolan Tessa” säger mamma och börjar småplocka vid spisen. ”Det var ju det vi sa nu när du fick åka till Spanien”
”Jo men jag kan ju inte bara strunta i hans födelsedag!” säger jag och ser på pappa, som äntligen verkar ha fattat vad det är vi pratar om ”Pappa!”
”Se inte på mig!” säger han och rycker på axlarna. Snacka om fegis! Han vet att det är mamma som får sista ordet och så är det bara, han kan inte ens försöka.
”Man kan skicka kort, ringa och prata på datorn som du och mormor och morfar brukar göra” säger mamma och sätter handen i sidan. Jag himlar med ögonen. Jag vill inte skypa med honom på hans födelsedag heller?
”Men han har ju en födelsedagsfest? Alla ska gå!”
”Jag säger nej” säger hon och tar upp en disktrasa.
”Till och med Saga, Becca och Jossan ska ju gå!?”
Jag ser att hon försöker vara envis, inte bli påverkad av vad andra får. Hon suckar och ser på pappa. Han ser lika obestämd ut som förut och tar en klunk till av sitt te. Jag ser vädjande mot mamma.
”Snälla, snälla, snälla!”
”Vi har inte råd att skicka iväg dig på resor såhär Tessa… vi säger såhär… du får åka om du tjärnar ihop pengarna själv”

Hon ler mot mig på ett… orättvist sätt. Hon tror nog att det är den bästa planen hon någonsin kommit på, eftersom att hon vet att jag aldrig kommer få ihop pengar i tid. Hon vet att jag kommer skrika tack och verkligen försöka få det här och funka, fast det inte alls kommer det, och då kommer det inte vara hennes fel i slutändan ändå. Hon tror att hon kan få mig att stanna här hemma i Sverige för att gå i skolan. Jag biter mig lite i läppen och försöker låta bli att le enormt. Harry betalar min resa. Jag kommer kunna åka. Mamma ser allvarligt på mig igen.
”Och…” fortsätter hon ”inga missade prov, läxor eller lektioner… du får inte komma försent… och du får max vara där en helg!”
En helg, det är längre än jag väntat mig. Jag tillåter mig själv att le enormt den här gången och kramar om henne.
”Tack, tack, tack, tack! Jag kommer åka, tro mig!”
Jag kastar mig glatt ifrån henne och rusar ut i hallen för att sätta på mig skorna. Jag vill inte att hon ska hinna ge mig fler villkor… om det nu finns några. Nu vet jag i alla fall, jag kommer vara i London om lite mer än en vecka! Harry kommer bli överlycklig, och jag är överlycklig! Jag kommer se min älskling snart igen!

Jag skyndar upp för Sagas gata med väskan hängandes över axeln. Hon står redan och väntar på mig i kylan, med för lite kläder på sig som vanligt. Hon ser buttert på mig när jag kommer gående och huttrar till.
”Det var på tiden”
Jag svarar inte utan springer bara upp till henne med ett tjut.
”Gissa vad!?” säger jag och kastar mig på henne.
”Nej vad??” frågar hon skrattandes och knuffar undan mig lätt.
”Jag fick åka!!”
”VA!” skriker hon glatt! ”Perfekt, har du pratat med Harry än??”
”Inte än” säger jag och tar upp mobilen ur fickan ”kanske borde smsa”
”Nej nej! Det är bra!” säger hon och tar tag i den ”vi har en plan”
Jag ser förvånat på henne och hon drar mig i armen så vi börjar gå.
”Vi kan gå i alla fall, jag fryser ihjäl” hon släpper min arm och fortsätter ”eftersom att du hatade att bli överraskad sådär i Spanien… tänkte vi att du kunde få vara överraskningen istället”
”Vad menar du?” frågar jag och stoppar ner mobilen i fickan igen ”ska jag inte berätta för Harry?”
”Jo men, ljug och säg att du inte fick komma för dina föräldrar ändå… då blir han jättedeppig såklart… sen överraskar vi honom på festen genom att ta in dig! Låter det inte skitbra?!”
Jag biter mig i läppen och ler för mig själv. Det låter verkligen skitbra. Han kommer bli riktigt besviken om han får reda på att jag inte kan komma. Vilken bättre present finns det inte? Han sa att jag kunde ge honom vad som helst, eftersom att han skulle bli glad bara av att det var från mig. Men om det är jag som är presenten… toppen.
”Det är perfekt!” utbrister jag ”han kommer svimma”
”Eller hur, Becca är ett geni!”
”Men…” säger vi plötsligt ”hur gör vi med pengarna? Harry skulle betala min resa”
”Niall fixar det säkert” säger hon med ett leende ”skynda nu annars kommer vi försent”

När jag kommer hem från skolan rusar jag direkt upp på rummet. Jag och tjejerna har spederat alla lektioner idag till att planera hur vi ska göra. Rebecca bekräftade med Niall om betalningen, som vanligt var det ’inga problem’, han skulle också tala om planen för de andra killarna. Sedan planerade vi hur allt skulle gå till, eftersom att killarna har hyrt en enorm nattklubb till firandet (som dessutom redan läckt ut till fansen tydligen), måste vi komma på ett sätt hur jag ska komma in utan att bli sedd av varken Harry eller fansen. Väl där inne har vi två olika förslag på hur det ska gå till… antingen ska han få skära sin tårta själv, sedan ska jag komma bakifrån och trycka ner hela hans huvud i tårtan… (att hoppa ur tårtan hade varit för komplicerat) eller, så ska han få en ögonbindel och behöva gissa vem som är vem av sina bandmedlemmar genom att ta på dem... så ska plötsligt jag stå där. Båda är bra och jag har svårt för att bestämma mig.
Jag stänger dörren efter mig till mitt rum och slänger mig på sängen med mobilen. Jag tar upp Harrys nummer och tar några djupa andetag innan jag faktiskt ringer. Jag har aldrig varit någon skådespelerska precis… men det här är för viktigt för att sumpa. Det ringer några signaler, sedan hör jag hur tonerna blir snabbare… alltså har han tryckt på upptaget. Hmm. Jag låter det gå till voicemail och spelar in ett snabbt meddelande.
”Hi Harry it’s me, call me when you hear this”

Det tar ungefär tio minuter innan han ringer upp. På de tio minutrarna har jag hunnit lägga in bilder från Spanien i datorn och skriva ut några för att hänga upp på min minnesvägg. Den börjar bli riktigt stor nu och jag är väldigt stolt över den. Så stolt att jag faktiskt går emot mina egna regler och lägger ut en bild på den på twitter. Jag menar, det är ingen hemlighet att jag hänger med killarna och… jag har inget på väggen att dölja egentligen. Det är minnen som jag och mina vänner förstår. Till bilden skriver jag enkelt ’memories’, och lägger upp. Jag unviker dock mina mentions, jag är inte redo att se några arga meddelanden från fans än. När han ringer slänger jag mig på sängen igen och svarar lite dystert.
”Hi”
”Hey, sorry but I was in the middle of an interview” säger han och jag hör hur Niall och de andra pratar i bakgrunden.
”Oh, it’s okay” säger jag nog lite väl glatt och harklar mig.
”Are you calling about London?” frågar han och jag rynkar ögonbrynen. Helvete att jag måste ljuga för honom.
”Yeaah…” säger jag tyst ”I asked them about it and… they said no”
Jag hör hur tungt han andas ut i besvikelse och jag måste bita ihop hårt för att inte rabbla ut att allt bara är en lögn och att jag visst kommer komma.
”Can I talk to them… maybe I can make them change their minds?”
”No Harry…” säger jag tyst ”it’s about school… I’ve gotten a warning cause I’ve been away too much” jag hoppas verkligen på att han går på det där ”but… they told me I could come visit you next break”
”And when’s that?” frågar han lugnt
”Not… for a while” säger jag och sneglar mot kalendern "like a month"
Han andas tungt ut igen, mer irriterat den här gången.
”Are you really sure they won’t change their minds? I wanna see you before that”
”Yes… b-but maybe you could come visit me soon or something?”
”Yeah...” säger han fortfarande lika irriterat ”if I don’t have to work”
”Good…” säger jag tyst. Han lät inte så övertygande med sitt 'yeah'. Jag blir faktiskt ledsen på riktigt, även om jag vet att det är på låtsas. Han blir ledsen. Jag tror att både han och jag känner att det är viktigt att vi ska träffas ofta nu… nu när vi är tillsammans igen… typ. ”I’m sorry… I really wanted to be there on your birthday”
”No… don’t be” säger han lugnt igen ”you can’t do anything about it…”
Det blir tyst ett tag. Jag känner verkligen hur besviken han är. Jag får helt enkelt fortsätta tänka på hur glad och överraskad han kommer bli när han ser att jag är där.
”Well…” fortsätter han ”I have to get back to work... I’ll call you later okay?”
”Okay…” säger jag och ser upp mot minnsväggen ”Oh… by the way! Check my twitter”
”I will” säger han vänligt ”bye, love you”
”Love you too, bye” säger jag innan jag lägger på och dunsar ner med huvudet i täcket och stönar. Ååååh vad jobbigt det där var. Jag hoppas i alla fall att han gick på det… det lät som det i alla fall. Men man vet ju aldrig med Harry. 
Sååå, vad tycker ni söta små läsare? Kommentera :) 
Nu har ni en chans att bestämma här. Ska det bli ett till mellan kapitel eller ska jag bara cut to the chase och spola fram till resan? Vad tycker ni? <3


Autumn Term

Nu kommer jag med lite nyheter! Några av er kanske blir glada av den, andra ledsna. Det är så att jag har startat en till novell på en annan bloggadress! Den heter Autumn Term och kommer handla om 17-åriga Olivia som tvingas börja på en internatskola i England när hennes pappa gifter om sig. Det är allt jag berättar än så länge, och resten får ni ta reda på genom att läsa den! (Om ni vill såklart)

Och JA, jag kommer självklart fortsätta med denna novellen också. Så försök att inte bli för ledsna över att denna novellen inte kommer uppdateras lika ofta som förut. Jag känner bara att jag är lite trött på historian just nu, och har lite skrivtorka när det gäller TCOA. Kommer inte på något bra helt enkelt! Så under tiden ni väntar på ett nytt kapitel här kan ni ju gå in och kika på den nya genom att klicka HÄR! :) 


The Center of Attention - Kapitel 56

Previous: ”Det ser bra ut, är du klar eller?”
”Strax” säger jag och ler, och hon nickar innan hon går ut ur rummet. Jag behöver bara kolla en sista sak. Har inte vågat läsa smsen från Jake än… Han har ringt också, men jag har varit för feg för att svara. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Vet inte heller om han har sett bilden eller hört något. Jag får ta det med honom imorgon… Jag läser igenom smsen han skickat. Det verkar i alla fall inte som att han vet, då han bara frågar hur det är med mig, vad jag gör och att jag ska ringa tillbaka. Jag suckar och lägger mobilen i fickan innan jag går ut genom dörren. 
”You ready!?” säger Saga med en överdriven röst när jag kommer till hallen, och jag skrattar och nickar. 
”Då går vi” säger hon och ler.

Jag sätter mig på direkten hos Harry i en utav fotöljerna i vardagsrummet när vi kommer till lägenheten. Han stönar till när jag dunsar ner i knäet på honom, sedan ler han och ger mig en kyss. Det verkar som att alla förutom Saga har gått på lite samma stil som jag, slappt och bekvämt. Saga ser helt utstött ut där hon står i sina klackar och sin röda, tajta klänning. Liam stoppar händerna i fickorna på sina mjukisbyxor och nickar snällt mot hennes kläder.
”You look nice”
”Thanks…” säger hon inte lika snällt tillbaka och ser tjurigt ner på sig själv, sedan suckar hon. ”I’ll go change”
”Why?” säger Harry och hela jag vibrerar nästan till av hans mörka stämma. Hon svarar inte utan klampar bara ut genom dörren. Jag tittar på honom och ler samtidigt som jag lägger en hand på hans bröst.
”She thought this was a dress up party”
”Oh” säger han och ser på oss båda ”I couldn’t be bothered to dress up”
”Me neither” säger jag och lutar mig mot honom.
”And you’re still just as beautiful” viskar han och lägger armen om mig.
Jag ler för mig själv innan jag lutar mig upp och kysser hans käke.

När resten av gruppen kommit är det självklart att Louis på direkten börjar med drinkarna. Precis som det ska vara. När Harry går iväg för att hjälpa honom sätter jag mig vid Rebecca, Josefin och Eleanor som precis satt sig i soffan. Det känns som att jag knappt umgåtts något med tjejerna alls under resan fast det var det som var meningen…
”I’m sure it’ll be fine… I just really hope they like me” säger Jossan och biter sig i läppen. De andra nickar och innan de hinner svara kommer jag med en fråga.
”What are you talking about?”
Det är alltid lika pinsamt att bjuda in sig själv i en konversation, men jag är säker på att de inte bryr sig.
”Oh, I’m meeting Zayns parents for the first time in march…” säger hon med ett nervöst leende ”and I was just saying that I’m a bit nervous… were you nevous?”
”I was!” säger jag, och Rebecca nickar.
”I was too” säger hon ”but Nialls parents treated me like I was a part of the family from the start, so I had nothing to be nervous about really”
”Same here” säger Eleanor och lägger en hand på Jossans knä ”they’re gonna love you I’m sure of it”
Jossan nickar och ler mot oss alla.
”That’s what Zayn said too”
”See!” säger jag glatt ”he knows his family better than anyone, if he says they’re gonna love you I’m sure they will”
Plötsligt slängs dörren igen, och det är självklart Saga som är tillbaka. Nu har hon ett par shorts och en t-shirt på sig precis som oss andra. Men istället för att gå till oss följer hon efter Liam som öppnat dörren åt henne och ställer sig vid Danielle och honom i den lilla köksdelen och hjälper till med snacksen. Hon brukar inte tycka om att hjälpa till så jag antar att hon har något att berätta för dem.
”Are you coming to London on Harry’s birthday by the way?” frågar Eleanor och ser runt på oss. Jag ser på de andra innan jag svarar.
”Uhm, don’t know” säger Rebecca och ser en aning förvånad ut ”when is it again?”
”February first” säger hon och tar upp mobilen från bordet ”it’s the big eighteen too so you should be there”
”But that’s in like a week and a half?” säger Jossan ”why haven’t we heard of this until now? I’ll never have the money in time”
De ser plötsligt på mig och jag ser förvånat på dom.
”What? I forgot too! I never thought I’d have to go since we were broken up?”
”Oh, right” säger Eleanor och nickar ”but you’re going now or what?”
”If my parents let me” säger jag och sneglar bort mot Harry. Han står och suger på en citronbit och studerar noga Louis rörelser. Zayn och Niall står bakom dem med mixern redo, men verkar mest löjla sig. Det har blivit många drinkar på bordet nu i alla fall, i flera olika färger. Plötsligt ser Harry på mig med, och ler gulligt med citronbiten forfarande i munnen. Jag ler tillbaka.
Jag hoppas verkligen att jag får åka. Jag vill inte göra Harry besviken.
”Where did you get all that money from!?” frågar Jossan lite panikartat
”Uhm.. I don’t have any money…” jag ser på dem och funderar på om jag verkligen ska berätta att Harry har erbjudit sig att betala. Jag vill inte att de ska tro att jag utnyttjar honom eller något. Jag sväljer, jag kan inte ljuga för dem. ”but… Harry offered to pay when I said that I couldn’t afford it”
”Oh” säger Eleanor lätt som att det inte var något fel med det alls. Jag antar att Louis betalar saker för henne också, så mycket kläder som hon har. Men jag är mer nervös för de andras reaktion. Rebecca stirrar på mig ett tag.
”Lucky you!” hon putar med underläppen och ser mot Niall ”I’m sure my parents will let me go, but I have to pay for it myself”
Jag andas ut lite diskret av att hon inte heller blivit irriterad, och tittar nu på Jossan, som inte heller verkar se irriterad ut.
”I’m sure Niall and Zayn could pay for yours too?” säger jag lite blygsamt och ser mot killarna i köket. Hur koncentrerade de är. Rebecca stönar till.
”Yeah but I can’t ask him! That’d be so weird”
”I don’t want Zayn to think I’m using him” säger Jossan och håller med.
”Trust me” säger Eleanor och ser på killarna också ”that’s the last thing they’d think… they want you there, and it’s not like they have a problem with money now days…”
”Still…” säger jag och ser på Harry, och sen på de andra ”it’s weird, if I could pay for myself I would, I don’t want him as my personal bank”
”I know what you mean” säger Eleanor och nickar ”it felt really strange for me in the beginning too…”
”What are you ladies chatting about?” säger Niall precis då och kastar sig ner i soffan mellan Rebecca och Jossan. När man talar om trollen. Vi stirrar lite på varandra innan Rebecca börjar med en bortförklaring.
”Oh we were just talking abo-”
”about Harrys birthday party!” säger Eleanor glatt och ser sedan lite på oss tjejer.
”Oh yeah!” säger Niall och tar en stor näve med chips från bordet framför ”I was actually gonna talk to you about that” han ser på Rebecca och slänger några chips I munnen ”You’re coming right?”
”Uhm…” börjar Rebecca och sneglar på mig ”I don’t kno-”
”That’s what we were talking about” säger Eleanor snabbt ”we tried to figure out how she’s gonna get money”
”Money?” frågar han och ser på Rebecca.
”Traveling costs money?” säger hon och ler lite retsamt mot honom.
”Pfff I’ll take care of it” säger han och reser sig upp, tar några chips och vänder sig mot oss igen.
”Really?” säger hon och ser på oss, och sen på honom.
”Yeah that’s why I wanted to ask you if you’d be able to come, I mean maybe your parents wouldn’t want you to go or something but of course I’ll get you flying-tickets, no problem”
”Oh, okay thanks!” säger hon glatt och reser sig upp för att rusa fram till honom.
"Then it's just me and Saga that can't be there then..." säger Jossan och biter sig i kinden. Niall rynkar ögonbrynen.
"Oh, don't be silly" hans håller om Becca och tittar på oss "we'll take care of it, don't worry"
Jossan stirrar på honom ett tag och han blinkar. Sedan ser hon på oss och ler stort.
"It's gonna be awesome, you can't miss it" säger han och ler "on Zayns birthday like a week ago, we had this whole club full of people singing him happy birthday, it was amazing... to bad you missed it". Vi nickar och håller med. Det var verkligen synd att vi inte kunde komma till hans födelsedag. Men vi kan väl fira honom nu i Februari också. Jag ler tillbaka mot Niall som kramar om Becca hårt. Snälla, snälla, snälla säg att jag kommer kunna gå på Harrys fest också. Annars kommer ALLA vara där utom jag. Vi tjejer ler mot varandra ett tag, och när vi ser tillbaka mot Niall och Becca har de börjat kyssas. Och ja... de står där och kysser varandra ett tag... i alla fall så länge att det börjar bli awkward för oss andra att bara sitta där. Så vi reser oss till slut och går till drink-bordet. Jag smyger upp bakom Harry och lägger armarna om honom, och jag känner hur han slappnar av när han förstår att det är jag.
”Hey” säger han och och försöker se mig bakom honom, och när jag inser att han håller på att skära citron och inte kan vända sig om släpper jag taget och ställer mig bredvid för att ge honom en kyss.
”Hello” säger jag sedan och tar en av de skurna bitarna. ”You having fun?”
”Sure… if cutting lemons is what you call fun” säger han och flinar innan han koncenterar sig igen. Jag biter tag i citronen och ler lite mot honom samtidigt.
”I’m sure you’re having the time of your life, you just don’t wanna admit it”
Plötsligt slår surheten av citronen till i munnen och jag spänner ihop ögonen. Harry skrattar samtidigt som jag gör ett konstigt läte och sticker ut tungan.
”Ouehohh.. sour…”
”Lemons are usually sour you know” säger han och börjar suga på en han med. ”But I like it”
”I like it too” säger jag och fortsätter suga på min ”I just sucked on it too fast”
”That’s what she said” mumlar han och flinar mot mig. Jag öppnar munnen och knuffar till honom med armbågen. Han lägger bara armen om mig och ser mot Louis.
”I’m done”
Louis vänder sig om och tittar på oss. Vi måste se ganska sassy ut där vi står, lutade mot bar-bänken, armarna om varandra, så Louis ’the king of sassyness’ ställer sig såklart lika bitchigt och sätter armarna överdrivet på höften.
”Well okay”
Vi flinar mot varandra innan han tar tag i skärbrädan med citronerna på och börjar sätta fast dom på glasen. Harry lutar sig ner mot mig och skrattar lätt.
”He’s such a girl”
Jag skrattar tillbaka och Louis sneglar misstänkt på oss. Jag kramar bara om Harry hårdare och höger på ögonbrynen. Då återgår han till drinkarna.
”Alright! The drinks are ready!” ropar han någon minut senare ”listen very closely now cause I’ll only say this once!”
Alla himlar med ögonen och visar att de lyssnar.
”The yellow-whiteish looking one is lemon, this red one is supposed to taste like raspberries, but I haven’t tasted that one yet so you tell me… and this green one is pear… and if you want something more ’mature’” han flinar mot Liam när han säger mature ”then there’s this chocolate thing with not as much alcohol”
”You sound like a real professional mate” säger Niall från soffan med armen om Rebecca och upprepar det han sa ”this chocolate thing huh?”
Louis skrattar lite sarkastiskt och tar en grön drink. Jag och Harry går också fram och tar. Det blir en röd för mig.
”That’s because they don’t have a name yet… they’re too advanced... and because I invented them just now”
”Well the chocolate thing one tastes like shit” säger Harry och gör en min efter att han smakat den bruna.
”It does not!” försvarar Louis sig och tar upp en själv. Han smakar den snabbt och alla väntar på hans reaktion.
”It wasn’t that ba-” han stoppar sig själv och gör en hemsk min ”oh yuck!”
Alla börjar skratta när han står där med sin fula min och han ställer snabbt ner glaset igen.
”Not that bad?” frågar jag mellan skratten, och han räcker bara ut tungan innan han börjar le lite för sig själv. Eleanor går snabbt upp till honom skrattandes, och kramar om honom.
”Aaw baby, I bet the others taste good”


Lite senare in på kvällen har vi allihopa, på något sätt, klämt ihop oss i badkaret i Liam och Danielles badrum. Fråga inte ens hur vi kom på det. Det ända jag säger är, alkohol och lathet. Vi alla ville gå ner till poolen först, men badkaret var närmare. Det är roligt dock, alla skrattar så mycket att vi knappt vet var vi är. Harry är röd i ansiktet av skratt när till slut Danielle försöker klämma sig i. Jag förstår fortfarande inte hur vi alla ”typ” får plats. Harry sitter på rumpan längst ner med benen upp i luften över kanten, jag sitter på honom med knäna upp mot ansiktet, Louis och Liam sitter också på botten, ungefär likadant som Harry. På dem ligger Zayn och Niall brevid varandra med världens största garv. Sedan på dem sitter Jossan, Saga, Eleanor och Danielle. De får knappt plats med benen de heller och Danielle får kämpa för att inte glida ner på golvet. Nu är det bara Rebecca kvar och hon står mitt på golvet i badrummet och tar bilder. Hon skriker till hela tiden för att bilden blir suddig, då hon inte kan låta bli att skratta så att hon skakar.
”Sit still for fucks sake!” skriker hon skrattandes, vi andra skrattar så vi gråter. Vattnet bara väller över kanten och badrumsgolvet är täckt med vatten. Ändå har inte vi inte stängt av kranen än. ”Stop iiiit” gnäller Becca ut, och vi skrattar ännu mer då det lät som en mesig mus utan luft i lungorna. Till slut faller hon ihop på golvet av garv. Hon sitter där ett tag med mobilen upptryckt i ansiktet så jag antar att hon laddar upp bilden på twitter eller instagram eller något. Till slut reser hon sig upp och vi alla skriker på henne att hon ska komma nu.
”But there’s no room for me!” säger hon och drar lite i sin våta t-shirt som har klistrat sig mot kroppen.
”Yeah there is!” ropar Harry ”come on now Becca!”
”Yeah come one!” ropar Zayn där han ligger under tjejerna och Niall viftar hit henne med huvudet fortfarande på mina fötter. Rebecca tvekar några sekunder, men tar sen försiktiga steg i vattnet på golvet innan hon försiktigt klättrar upp på Zayn bredvid de andra tjejerna.
”Oii!” ropar Zayn innan hon sätter sig ”No ass in my face please”
”I don’t mind” säger Niall och blinkar och alla skrattar högt igen, och Rebecca ber skrattandes om ursäkt till Zayn innan hon sätter sig på hans bröst.
”Like that!” säger hon sedan, och alla skriker av seger! Vi besegrade badkaret! Vem säger att man inte kan bada elva personer i ett hörnbadkar!? Vattnet skvalpar över ännu mer när vi rör oss det får oss att skratta mer.
”Zayn!! Zaynn!” skriker plötsligt Harry ut mellan skratten ”swimming lession number one!”
Det var droppen. Jag har aldrig skrattat så mycket i mitt liv. Varför vet jag inte riktigt, jag tror inte att någon annan skulle skrattat om man såg oss nu. Det är bara för att vi är så himla fulla och trötta att det blir extremt roligt. Och att Zayn inte kan simma heller är också roligt, eller, egentligen inte då. Men tanken av att han skulle ha en simlektion i badkaret med oss alla är roligt. Efter ett tag börjar killarna klaga på att det gör ont så alla går upp. Alla förutom Harry. Samtidigt som de andra går upp, torkar av sig och går ut ur badrummet, sätter jag mig ner igen i det snart fulla badkaret och klättrar på Harry.
”Hello handsome” säger jag och sätter mig med benen på var sin sida om honom.
”Hello there beautiful” säger han tillbaka och ler mot mig, samtidigt som han lutar sig tillbaka och lägger armarna på kanterna av badkaret.  ”I just thought of something”
”What?” säger jag och drar fingertopparna över vattenytan.
”You live in Sweden, you’re swedish, and you speak swedish… still, I don’t know any swedish apart from köttbullar”
Jag fnissar till när han säger köttbullar. Han har skrytit många gånger om hur duktig han är på svenska, så är det bara det ordet han kan.
”You don’t know any other words than that?” säger jag förvånat och ler ”I though you were great at swedish”
”I was! Before…” säger han och jag kan se hur han har problem att fokusera blicken. Jag undrar hur mycket han har druckit, haha. ”But then I forgot it all.”
”Okay… this” säger jag och pussar honom snabbt ”is a puss”
”Puss!?” säger han förskräckt ”oh riiight, that word, I knew that word before… because it sounds like pussy”
”Well, alright…” säger jag och ger honom en blick, innan jag skrattar till och fortsätter ”curly hair is lockigt hår”
”Lockigt hår” upprepar han med engelsk brytning och jag skrattar. ”What?” säger han frågande med ett gulligt leende. Jag bara skakar på huvudet och ler tillbaka.
”Nothing.. what do you wanna know?”
”How do you saay…” han tänker ett tag och biter sig i läppen. Det får mig nästan att vilja slita av honom tröjan men jag vill inte riskera att någon i gänget skulle komma in. ”How do you say ’I love Tessa sooo much, and I want her to come on tour with me”
Jag ler lite mot honom ett tag, och sväljer. Han ser allvarligt tillbaka, en hint av ett leende i mungipan men inte riktigt. Jag vill inte att han ska tjata, för det får mig att vilja säga ja. Även om jag inte är säker på att jag får, eller nej. Jag vet att jag inte får.
”Harry…”
”How do you say it in swedish?” säger han envist och ser mig i ögonen. Jag suckar.
”Jag älskar Tessa sååå mycket, och jag vill att hon ska följa med mig på turne”
Han upprepar det jag sagt och fortsätter se mig i ögonen. Jag biter mig i läppen och ser tillbaka. Jag tänker inte säga ja.
”How bout my birthday…”
Nu blir jag nästan irriterad. Men jag vill inte bråka, inte så här tidigt. Vi har precis hittat varandra igen. Jag tänker inte bråka om något sådant här, speciellt inte på fyllan.
”I’m gonna ask my parents as soon as I get home”
”You promise?” frågar han tyst.
”I promise” säger jag och ler, innan jag lutar mig ner och kysser honom.

När vi kommer till flygplatsen nästa morgonen är alla stressade. Vi hade såklart försenat oss efter gårkvällen och fick packa ihop allt och göra oss klara på tjugo minuter. Harry bär stressat min väska efter mig när vi rusar in på flygplatsen.
”Jag checkar in oss!” säger Jossan snabbt och springer fram till kassan eller vad man ska kalla det ”räck mig passen och era väskor!”
”Passport” mumlar jag till Harry och han låter mig fiffla med ytterfacket på min väska, jag tar upp allt jag behöver och lägger i min handväska, innan jag räcker mitt pass och min väska till Jossan. Efter det vänder jag mig stressat mot Harry, som står där och ser olycklig ut. Nu börjar seperationsångesten komma. Jag ser på den där härliga killen och kan inte tänka mig att lämna honom någonsin, men jag måste. Han sväljer och sträcker ut armarna mot mig och jag går genast in i omfamningen. Jag vågar inte säga något, jag kommer förmodligen inte säga något förns jag måste säga hejdå. Jag vill bara stå här, helt stilla med Harry föralltid.
När incheckningen är klar rusar alla mot gaten, som visar sig vara på andra sidan flygplatsen. Harry har nu tagit över min handväska också, för att göra det enklare för mig att gå fort. Ändå får jag hålla tag i min mössa med ena handen så att det inte ska ramla av, då vi rusar förbi alla människor. Den andra handen håller jag hårt i Harrys.

Väl framme kollar Josefin snabbt på klockan och andas häftigt.
”Three minutes to say goodbye guys”
Alla nickar tyst och vänder sig mot varandra. Jag börjar med de andra killarna först, då jag vill krama om Harry längst i slutet. Jag ger dem alla en kram var och ”see you soon”. Det är alltid lika jobbigt att säga hej då till dem. De är mina bästa vänner, konstigt nog. Jag har bara känt dem i ca. ett halvår, men det känns som så mycket längre. De är mina pojkar helt enkelt. Jag kramar om Danielle och Eleanor snabbt också, som säger att vi måste gå och shoppa tillsammans nästa gång vi kommer till London.
Till slut hamnar jag hos Harry, och jag kan känna hur det spänner sig av gråt i halsen. Jag vill inte säga hej då. Jag fick nyss tillbaka honom, ska jag behöva säga hej då igen? Jag ser hur hans käke späns när jag går fram till honom, och han omfamnar mig igen. Jag blundar och trycker mig hårt mot hans bröst, nästan som att jag inte kommer behöva åka om jag håller mig fast riktigt hårt.
”I really don’t want you to go” säger han tyst, och jag känner hur tårarna börjar välla upp i ögonen. Men jag tar ett djupt andetag. Jag tänker inte gråta, jag ska inte gråta.
”I’ll see you soon.. okay” säger jag i ett försök till att vara ’stark’.
Jag lutar huvudet bak för att se upp på honom, och han nickar långsamt med ett svagt leende.
”Can I kiss you?” frågar han tyst och ser mig rakt i ögonen. Jag förstår först inte vad han menar, men sedan märker jag kamerorna till höger om oss, och jag sväljer. Det är dags att välja Tessa… det känns som att fansen redan vet att vi är ett par. Men en kyss gör det officiellt. Jag ser honom i ögonen igen och ler lite, innan jag nickar. Han ler mot mig ett långt tag innan han lutar sig ner och kysser mig.
”We have to go now girls” säger Jossan med skakig röst. Jag tror att hon är nära på att gråta hon med. Ingen släpper taget om sin kille, även om vi borde.
”I have to go…” säger jag tyst till Harry, men han släpper inte taget om mig vilket gör det ännu svårare för mig att gå.
”Come on now girls, we’ll miss the plane”
Jag vill nästan skrika ’FUCK IT’ och stanna. Men jag vet innerst inne att det inte går. Till slut kravlar jag mig ur Harrys grepp, då tar han tag i min hand istället och drar mig tillbaka, för att kyssa mig igen. Nu har de andra släppt sina killar och väntar på mig.
”Let’s go!” säger Saga stressat (och uttråkat skulle jag tro)
Jag fortsätter att kyssa Harry samtidigt som jag backar bakåt.
”Promise me you’ll talk to you parents” säger han mellan kyssarna, jag nickar och fortsätter kyssa honom. Till slut stönar Saga högt och tar tag i min hand.
”Let’s go!” upprepar hon och börjar dra i mig. Jag kysser honom snabbt en sista gång innan jag dras helt ifrån honom. Han räcker mig snabbt väskan innan han stannar. Och jag ser tillbaka på honom när vi går.
”Bye” ropar jag och vinkar
”Bye” ropar han tillbaka och gör en slängkyss mot mig ”I love you”.
Ja nu kommer ett kapitel till! Tänkte lägga ut det tidigare men har varit så upptagen med annat. Har till exempel sett killarna uppträda LIVE på X Factor. Det var helt otroligt! Dessutom lyckades jag få tag på biljetter till deras konsert nästa år. Är överlycklig. Försökte någon av er få biljetter? 


RSS 2.0